Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ 3ου ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Εκφράζουν οργή και αγανάκτηση

Την οργή και αγανάκτησή του για τους βάρβαρους βομβαρδισμούς από τις ΑμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις και μάλιστα με χημικά όπλα και με βόμβες εξασθενημένου ουρανίου, στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, για δήθεν ανθρωπιστικούς λόγους, εκφράζει ο Σύλλογος Καθηγητών του 3ου Ενιαίου Λυκείου Καλαμαριάς.

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος:

- Διαμαρτύρεται για την παντελή επίσημη έλλειψη ενημέρωσης του λαού μας για τους κινδύνους που επικρέμονται σαν συνέπεια των επιδρομών, και για την πατρίδα μας, αλλά κυρίως για τους Γιουγκοσλάβους.

- Δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στη νεολαία της γειτονικής χώρας και το σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της.

- Απαιτεί την άμεση επιστροφή στην πατρίδα όλων των Ελλήνων στρατιωτών και τη μη αντικατάστασή τους με άλλες δικές μας δυνάμεις.

- Απαιτεί την άμεση και χωρίς καθυστέρηση αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ.

- Η ελληνική κυβέρνηση να ενημερώσει υπεύθυνα το λαό μας για όποιους κινδύνους τυχόν διατρέχει από μόλυνση του περιβάλλοντος είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα (Αιγαίο κ.α.)

- Απαιτεί το κλείσιμο όλων των ΝΑΤΟικών βάσεων είτε διαθέτουν συμβατικά είτε πυρηνικά όπλα (Αραξος κ.α.). Το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του γιουγκοσλαβικού αλλά και σε βάρος όλων των χωρών των βαλκανικών λαών δεν πρέπει να περάσει. Ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να σταθούν δίπλα στη νεολαία που αποτελεί το μέλλον της πατρίδας μας. Από το τιμητικό αυτό χρέος κανένας εκπαιδευτικός δεν έχει δικαίωμα να απέχει. Κάθε ανοχή σημαίνει ενοχή. Ο σύλλογος καλεί όλους τους συναδέλφους να πρωτοστατήσουν για την ειρήνη και την ευτυχία όλων των λαών της Βαλκανικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ