Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Συστήνουν ψυχραιμία στους δημοσιογράφους...

Ψυχραιμία, νηφάλια επιστημονική αντιμετώπιση, μελέτη του προβλήματος, εξετάσεις όσων επισκέφθηκαν ή έζησαν για κάποιο διάστημα στις περιοχές που βομβαρδίστηκαν και αποφυγή δημιουργίας κλίματος πανικού, συνέστησε ο καθηγητής πυρηνικής φυσικής του ΑΠΘ Κ. Παπαστεφάνου, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε πρόσφατα με το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ. Η συνάντηση ζητήθηκε προκειμένου να ενημερωθεί το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων για τους κινδύνους που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν όσοι κάλυπταν τα γεγονότα στο Κόσσοβο.

Ο Κ. Παπαστεφάνου, ανέφερε πως σήμερα δεν υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα, αφενός μεν γιατί δεν υπήρξαν μετρήσεις ραδιενέργειας τότε, αλλά και τώρα και αφετέρου γιατί ο χρόνος που πέρασε από το βομβαρδισμό του Κοσσόβου δεν είναι ικανός να παράγει αποτελέσματα.

Τόνισε, όμως πως είναι διαφορετικό το θέμα της Βοσνίας, αφού ήδη έχουν περάσει πέντε χρόνια. Τέλος, ως παράλειψη σημείωσε πως δεν αναδεικνύονται οι επιπτώσεις των βομβαρδισμών στην υγεία των μόνιμων κατοίκων των περιοχών, που εκτός των άλλων έχουν υποστεί καταιγισμό χημικών επιρροών, που προέκυψε από τη μαζική καταστροφή, εργοστασίων, αποθηκών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ