Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Συνεχίζει αγωνιστικά η Βόρεια Ελλάδα

Σήμερα συγκεντρώσεις στην Κατερίνη, στις 7.00μ.μ.  στον πεζόδρομο μπροστά  από το Σιντριβάνι και στην Κομοτηνή στις 7μ.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο 

Αγωνιστικά συνεχίζει τη δράση του ο λαός της Μακεδονίας και της Θράκης, απαιτώντας εδώ και τώρα επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών και φοιτητών, και αποχώρηση του ΝΑΤΟ από τη χώρα και τη Βαλκανική. Σήμερα, Τρίτη 16 Γενάρη, συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κατερίνη στις 7μ.μ. στον πεζόδρομο μπροστά από το Σιντριβάνι και στην Κομοτηνή στις 7μ.μ. μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.

Στο μεταξύ, μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο σε Κιλκίς και Πτολεμαΐδα, όπου μάλιστα την προηγούμενη μέρα συγκροτήθηκε μέσα από σύσκεψη φορέων «Επιτροπή κατά του Πολέμου».

Στο Κιλκίς οι πολίτες ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης, του Συνδικάτου Οικοδόμων, των Συνταξιούχων και των Γυναικείων Συλλόγων και συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ειρήνης. Από εκεί ξεκίνησε πορεία στους δρόμους της πόλης και πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης στη λαϊκή αγορά. Η πορεία κατέληξε στα φανάρια της νομαρχίας, όπου οι διαδηλωτές παρέμειναν για περίπου μισή ώρα, φωνάζοντας συνθήματα, έχοντας στο πλευρό τους και τους εκατοντάδες περαστικούς που δήλωναν τη συμπαράστασή τους στο αίτημα για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Στην Πτολεμαΐδα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι συγκεντρωμένοι, που στη συνέχεια ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης με πικέτες, πανό και συνθήματα, καταδίκασαν την εγκληματική πολεμική του ΝΑΤΟ και ΕΕ, καθώς και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που φέρει τεράστιες ευθύνες απέναντι στο λαό και για τη συμμετοχή της στο βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και για την απόκρυψη της αλήθειας για τους σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία που εγκυμονεί η χρήση βομβών και βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Στο μεταξύ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης και με τη συμμετοχή συνδικάτων, δήμων και μαζικών φορέων, αποφασίστηκε ο συντονισμός της δράσης των φορέων και του λαού της περιοχής και η δημιουργία Επιτροπής κατά του Πολέμου, για Ειρήνη στα Βαλκάνια. Διαπιστώθηκε η ανάγκη κλιμάκωσης της αντίθεσης του λαού στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και στην επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Στο κοινό ψήφισμα που εκδόθηκε αναφέρεται: «Η λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει ούτε μετά τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του Κόλπου, ούτε μετά τους θανάτους στρατιωτών που πήραν μέρος στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, το τεράστιο πρόβλημα ραδιενέργειας και τοξικής μόλυνσης που προκάλεσε.»

Απαιτείται «να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν τα προβλήματα στα Βαλκάνια, να φύγει το ΝΑΤΟ, να επικρατήσει φιλία και συνεργασία με όλους τους λαούς της Βαλκανικής».

Στη σύσκεψη επίσης αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα με συγκεντρώσεις σε όλους τους δήμους της περιοχής Εορδαίας. Ο συντονισμός του αγώνα σε επίπεδο Νομού και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και ο συντονισμός με άλλους λαούς της Βαλκανικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ