Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ
Αποδείχνεται ο πραγματικός χαραχτήρας της ιμπεριαλιστικής επέμβασης

To Δημοτικό Συμβούλιο του Αγίου Παύλου μετά από διεξοδική συζήτηση για τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς και τις επιπτώσεις τους στην υγεία των Ελλήνων στρατιωτών, των φοιτητών που σπουδάζουν στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και συνολικά των λαών της περιοχής, πήρε την παρακάτω απόφαση:

«Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε αυτές τις μέρες το πρόβλημα που προέκυψε σαν συνέπεια των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται το διαρκές διεθνές έγκλημα με τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου, που δε συντελέστηκε μόνο ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό, αλλά και ενάντια σε όλους τους λαούς της περιοχής των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

Οι αποκαλύψεις σε μορφή χιονοστιβάδας αποδεικνύουν τον πραγματικό χαρακτήρα της αμερικανονατοϊκής επέμβασης. Η ελληνική κυβέρνηση έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες αφού υπέγραψε την απόφαση για τους βομβαρδισμούς και οφείλει, έστω και την ύστατη στιγμή, να ανακαλέσει τους φαντάρους που βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο και τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες. Να πάρει μέτρα για τη μεταγραφή των Ελλήνων φοιτητών σε ελληνικά πανεπιστήμια».

Στη βάση των παραπάνω το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε: να πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα με τη συμμετοχή επιστημόνων, εκπροσώπων του κινήματος ειρήνης, περιβαλλοντικών οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων,

- να πραγματοποιήσει μετάβαση αντιπροσωπείας του Δήμου στη Νέα Γιουγκοσλαβία και ειδικότερα στο Κοσσυφοπέδιο, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Ελληνες φαντάρους και φοιτητές, αλλά και στον πολύπαθο λαό της Γιουγκοσλαβίας,

- να αναλάβει πρωτοβουλία συντονισμένης δράσης των φορέων της ΤΑ της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ