Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Συνάντηση με τον Στ. Μάνο

Με πρωτοβουλία του Στέφανου Μάνου, προέδρου του Κόμματος Φιλελευθέρων, πραγματοποιήθηκε χτες συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, που την αποτελούσαν η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Ορέστης Κολοζώφ, στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή. Θέμα της συνάντησης ήταν η πρόταση για το χωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δήλωσε στον Στ. Μάνο ότι αποτελεί πάγια θέση του ΚΚΕ το ζήτημα του χωρισμού της Εκκλησίας από το κράτος, ότι το ζήτημα αυτό ήταν ώριμο να λυθεί από το 1974, αλλά και στις κατοπινές συνταγματικές αναθεωρήσεις. Ανεξάρτητα από τη σημερινή αναθεώρηση του Συντάγματος, το ΚΚΕ θεωρεί ότι μπορεί και τώρα να ξεκινήσει η διαδικασία αυτή και να ολοκληρωθεί σε επόμενη συνταγματική αναθεώρηση. Ο χρόνος που θα μεσολαβήσει είναι υπεραρκετός για να αντιμετωπιστούν όλες οι σχετικές προσαρμογές που απαιτούνται.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι ο διαχωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος πρέπει να συνοδευτεί από μια σειρά αναγκαία μέτρα που τον κατοχυρώνουν, ανάμεσα στα οποία είναι: Η ελευθερία και ισοτιμία όλων των θρησκειών, η ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων από όλους χωρίς διακρίσεις, ο σεβασμός σε αυτούς που δεν έχουν θρησκευτική πίστη και αντιλήψεις. Συνεπάγεται αναγκαίες αναπροσαρμογές στο εκπαιδευτικό σύστημα, στις δημόσιες και επίσημες γενικότερα εκδηλώσεις - τελετουργίες, στο θεσμό του γάμου, της κηδείας κλπ. Η Εκκλησία να λειτουργεί με βάση τη δική της οικονομική αυτοτέλεια, να διαχειρίζεται την περιουσία της, να εκλέγει την ηγεσία της χωρίς καμία κρατική ανάμειξη, να εκτελεί την αποστολή της που έχει σχέση με το θρησκευτικό ρόλο της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ