Κυριακή 10 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Παπά, κάτσε φρόνιμα"!

Ο αρχιεπίσκοπός μας κ. Χριστόδουλος, αντίθετα με το ό,τι μέχρι την εκλογή του μας συνήθισαν οι αρχηγοί της Εκκλησίας, κινούμενοι προσεκτικά και με χριστιανική ταπεινοφροσύνη και μετριοπάθεια, αυτός λαμπρά στολισμένος, εντυπωσιακός και με εμφανίσεις βυζαντινής μεγαλοπρέπειας και λαμπρότητας και ενώ ο κόσμος χάνεται, εκείνος κατά το κοινώς λεγόμενο "χτενίζεται".

Συγκεκριμένα, αυτές τις μέρες, όλη η ανθρωπότητα κεραυνοβολήθηκε, ανατρίχιασε και συγκλονίστηκε, αντιδρώντας με εκδηλώσεις έντονες, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, παντού και στον τόπο των γκάγκστερς για το τρομοκρατικό και αφανιστικό βομβαρδισμό της Βαγδάτης, με στόχο τον άμαχο πληθυσμό, τα νοσοκομεία και τα σχολεία, αυτός ο "πόντιφεξ μάξιμουμ" της Εκκλησίας μας, ούτε άκουσε, ούτε είδε. Αυτός που έπρεπε να είναι ο πρώτος που θα κατακεραύνωνε και θα στηλίτευε το απάνθρωπο αυτό έγκλημα των Αμερικανών.

Αυτές τις μέρες όλος ο μαθητικός κόσμος της χώρας μας βρέθηκε και βρίσκεται σε πρωτοφανή ξεσηκωμό, έχοντας στο πλευρό του, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Και εδώ ο αρχιεπίσκοπος, αντί να βοηθήσει τους μαθητές και να ταχθεί κατά της στρεβλής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που εφαρμόζει τις επιταγές της Λευκής Βίβλου των πολυεθνικών εταιριών, που αποβλέπουν όχι στη μόρφωση, αλλά μόνο στην ειδίκευση, κεραυνοβολεί τους μαθητές και όσους τους συμπαραστέκονται.

Οσοι αντιλαμβάνονται ότι αδικούνται από τους εκμεταλλευτές, αντιστέκονται, ενώ οι υπόλοιποι σκύβουν το κεφάλι σαν σκλάβοι της δουλιάς. Τέτοια εκπαίδευση ασφαλώς βολεύει τον κ. Χριστόδουλο, κατά το "πίστευε και μη ερεύνα", όπως βολεύει και την άρχουσα τάξη...

Γι' αυτό σε κάθε του εμφάνιση, με λόγια παχιά και ρητορικά, μιλάει για την αγάπη, την αλληλεγγύη, αλλά μόνο στα λόγια, "έπεα πτερόεντα", ουσία, έργα, μηδέν.

Προ ημερών μια στατιστική αποκάλυπτε ότι 8.500 παιδιά είναι θύματα κυκλωμάτων πορνείας στη χώρα μας, πρόβλημα ευεργετικής παρέμβασης της Εκκλησίας, που συνάδει προς τα χριστιανικά καθήκοντα. Ιδωμεν...

Εσχάτως αποκαλύφθηκαν κάτι τρωκτικά στην τεράστια εκκλησιαστική περιουσία και ενώ ο κόσμος περίμενε να πέσει αμείλικτος ο πέλεκυς της καταδίκης, ο κ. Χριστόδουλος τα κουκούλωσε. Γιατί; Και επί τη ευκαιρία, αυτή η μεγάλη περιουσία περίμενε ένα τολμηρό και αποφασιστικό ποιμενάρχη, σαν τον αρχιεπίσκοπό μας, να την ενεργοποιήσει, για σχολεία, νοσοκομεία, ιδρύματα κ.ά. Αλλα εκείνος, "πέρα βρέχει".

Η λιτότητα μαστίζει τον τόπο, η ανεργία επίσης και οι αίτιοι είναι γνωστοί, γιατί δεν τους κατακρίνει και ταυτόχρονα να ενεργοποιήσει την περιουσία αυτή; 'Η μήπως οι χιλιάδες κατατρεγμένοι πρόσφυγες δεν περιμένουν τη βοήθειά τους;

Και κάτι απροσδόκητο. Τελευταία θυμήθηκε το παπαδοπούλειον "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" και βάλλει κατά της ανεξιθρησκίας, παραβαίνοντας το Σύνταγμα και ταυτίζοντας την Ορθοδοξία με τον Ελληνισμό. Ακόμη δέχεται αδιαμαρτύρητα τους λιβανισμούς της φασιστικής "Χρυσής Αυγής" που τον ραίνουν με ροδοπέταλα.

Ετσι θυμήθηκα το "παπά, κάτσε φρόνιμα", τίτλο που τον είχα σε δημοσίευμα προ ετών, για έναν συνοικιακό παπά, που επιδίωκε να επιβάλει αναχρονιστικές απόψεις σε κάποιο φροντιστήριο. Αλήθεια, δε νομίζετε ότι ταιριάζει και στην περίπτωση του κ. Χριστόδουλου αυτός ο τίτλος;

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ

Παλαίμαχος δημοσιογράφος

Συν/χος Δικηγόρος

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καρικατούρα κάθαρσης θέλει η κυβέρνηση (2005-02-26 00:00:00.0)
Στο ...στίβο και ο αρχιεπίσκοπος (2004-07-13 00:00:00.0)
«Χέρι - χέρι» εκκλησία - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (2002-10-16 00:00:00.0)
Αρχιεπισκοπική ...άγνοια (2001-03-22 00:00:00.0)
«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα», διαμηνύει από τα Ιεροσόλυμα (2000-08-29 00:00:00.0)
Ο Χριστόδουλος «ψηφίζει» Σημίτη - ο Σημίτης «ευλογεί» Χριστόδουλο (2000-06-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ