Κυριακή 10 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Να αποζημιωθούν οι αγρότες των Τρικάλων

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν πολλοί αγρότες σε περιοχές του νομού Τρικάλων, αφού,λόγω κακών καιρικών συνθηκών, αλλά και άλλων ζημιών,η παραγωγή είναι πάρα πολύ μικρή, όπως επισημαίνουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής καιΒαγγέλης Μπούτας.

Στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του Κόμματος αναφέρονται στους αγρότες της Οιχαλίας, της Κρήνης, της Παναγίτσας, καθώς και άλλων περιοχών του νομού Τρικάλων. Οπως τονίζουν, αν και η στρεμματική παραγωγή στο βαμβάκι τα προηγούμενα χρόνια ήταν 300 κιλά το στρέμμα, φέτος κυμάνθηκε γύρω στα 150 κιλά το στρέμμα, ενώ σε μερικούς αγρότες η παραγωγή έπεσε ακόμα και στα 50 με 60 κιλά το στρέμμα. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι παραγωγοί καλαμποκιού, που η μέση στρεμματική απόδοση ήταν φέτος γύρω στα 700 με 800 κιλά, ενώ τα προηγούμενα χρόνια κυμαινόταν γύρω στα 1.200 κιλά.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Γεωργίας, αν προτίθεται να αποζημιώσει τους πληγέντες αγρότες, με βάση το προβλέψιμο όριο παραγωγής από τον Οργανισμό Βάμβακος για τους βαμβακοπαραγωγούς και με ανάλογο τρόποτους καλαμποκοπαραγωγούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ