Κυριακή 10 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
Συναγερμός στο θεσσαλικό κάμπο
  • Συλλαλητήρια, καταλήψεις δημόσιων υπηρεσιών υποκαταστημάτων της ΑΤΕ την ερχόμενη Παρασκευή 15 Γενάρη. Νέος κύκλος κινητοποιήσεων με προχωρημένες μορφές δράσης από την 1η Φλεβάρη
  • Αποφασισμένοι να δώσουν ενωτικά, δυναμικά, συντονισμένα και αποτελεσματικά τη νέα μάχη εναντίον της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ

Με συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών και άλλων επαρχιακών πόλεων, με καταλήψεις νομαρχιών, καταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας κι άλλων δημόσιων υπηρεσιών και με "μπλόκα" των τρακτέρ σε βασικούς οδικούς κόμβους, οι αγρότες της Θεσσαλίας συνεχίζουν στις 15 Γενάρη, τις νέες κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν από τον περασμένο Νοέμβρη, για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Από την 1η Φλεβάρη - όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα απ' όλη τη Θεσσαλία, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα στη Λάρισα - αρχίζει ένας νέος κύκλος κινητοποιήσεων,με περιφερειακές συγκεντρώσεις και πολλές άλλες μορφές πάλης, που θα κορυφωθούν με το συντονισμό τους σε πανθεσσαλικό επίπεδο προς το τέλος του πρώτου δεκαήμερου του Φλεβάρη.

Η κορύφωση του αγώνα των Θεσσαλών αγροτών θα σημάνει προχωρημένες μορφές πάλης,ώστε να "πιεστεί" πιο αποτελεσματικά η κυβέρνηση, για να δοθούν άμεσες λύσεις στα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

Οι Νομαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα οργανώνουν τις κινητοποιήσεις στις 15 Γενάρη.

Στην Καρδίτσα αποφασίστηκε να στηθούν "μπλόκα" στο Δρούγο,το "Δέλτα" και στον Πάμισο και να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης, με καταλήψεις της νομαρχίας, των καταστημάτων της ΑΤΕ κι άλλων υπηρεσιών. Πριν, στις 13 Γενάρη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας διοργανώνει συλλαλητήριο στο Λιοντάρι - στο οποίο, μαζί με τους αγρότες, καλούνται να συμμετάσχουν οι νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι, οι βουλευτές και οι μαζικοί φορείς του νομού - με αίτημα να προχωρήσουν, επιτέλους, τα έργα του φράγματος Σμοκόβου.

Στη Λάρισα συγκεντρώσεις θα γίνουν στον Τύρναβο και στα Φάρσαλα και συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης, στο οποίο θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι - σχετική απόφαση πήρε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας - και εκπρόσωποι άλλων μαζικών φορέων του νομού και θ' ακολουθήσουν καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών.

Ανάλογης μορφής κινητοποιήσεις - συλλαλητήρια, καταλήψεις κλπ. - θα πραγματοποιηθούν στα Τρίκαλα και στη Μαγνησία.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας είναι αποφασισμένοι να δώσουν ενωτικά, δυναμικά, συντονισμένα και αποτελεσματικά τη νέα μάχη εναντίον της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που ευθύνεται για τη δημιουργία και την όξυνση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου.

Τα αιτήματα του νέου αγροτικού ξεσηκωμού είναι γνωστά: Οι αγρότες διεκδικούν αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων τους, μείωση του κόστους παραγωγής, ρύθμιση των αγροτικών χρεών, εξασφάλιση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, σταμάτημα των διώξεων και των δικών σε βάρος χιλιάδων αγωνιστών της αγροτιάς.Αγωνίζονται για την ανατροπή όλων των καταστροφικών κανονισμών της ΕΕ,που επιβάλλουν περιορισμούς στις καλλιέργειες, ποσοστώσεις στην παραγωγή, πρόστιμα συνυπευθυνότητας και οδηγούν στη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος και στο ξεκλήρισμα από τη γη τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες.

Παλεύουν - όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα απ' όλη τη Θεσσαλία, την οποία συγκάλεσε η ΠΑΣΕ - για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που θα εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα και θα υλοποιεί τις δυνατότητες της χώρας μας να παράγει πληθώρα αγροτικών προϊόντων, αρίστης ποιότητας και να τα διαθέτει στην εσωτερική και διεθνή αγορά, θα στηρίζει την οικογενειακή αγροτική εκμετάλλευση και θα στηρίζεται σ' ένα υγιές και ρωμαλέο συνεταιριστικό κίνημα.

Στον αγώνα τους για τη σωτηρία και την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας- που αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της εθνικής οικονομίας της Ελλάδας - οι αγρότες έχουν συμπαραστάτες και συμμαχητές τους άλλους εργαζόμενους της πόλης και του χωριού.

Αυτή η συμπαράταξη στον κοινό αγώνα, η οποία στηρίζεται στην κοινότητα των προβλημάτων και των σκοπών όλων των λαϊκών στρωμάτων, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ιδιαίτερα στην πορεία της χώρας προς της ΟΝΕ, αποτελεί βάση για τη δημιουργία ενόςενιαίου, μαζικού, παλλαϊκού μετώπου αντίστασης και αντεπίθεσης,ικανού να συγκρουστεί και ν' ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και ν' ανοίξει το δρόμο για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής υπέρ των συμφερόντων του λαού μας και του τόπου μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν τον δίκαιο αγώνα τους με μπλόκα και άλλες πολύμορφες δράσεις (2024-01-20 00:00:00.0)
Με πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις δυναμώνουν τη μάχη της επιβίωσης (2024-01-18 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα! (2011-01-20 00:00:00.0)
Αγωνιστικό λαϊκό μέτωπο! (2003-01-22 00:00:00.0)
Κοινά "μπλόκα" στην αντιλαϊκή πολιτική (1999-01-12 00:00:00.0)
Από σήμερα στους δρόμους οι αγρότες (1998-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ