Κυριακή 13 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Στην κόψη του ξυραφιού...

Οριακό το ντέρμπι για ΑΕΚ - ΠΑΟ σήμερα στο "Νίκος Γκούμας". Εύκολο θεωρητικά έργο ο Ολυμπιακός αύριο με τον Εθνικό

Ενα από τα κρισιμότερα (από την άποψη της πολύπλευρης σημασίας) ντέρμπι της ιστορίας διεξάγεται σήμερα στη Ν. Φιλαδέλφεια (17.15, SUPERSPORT) και φυσικά συγκεντρώνει τη "μερίδα του λέοντος" στο ενδιαφέρον της φίλαθλης κοινής γνώμης. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σ' έναν αγώνα που σε μεγάλο ποσοστό θα καθορίσει το μέλλον αμφοτέρων. Το αποτέλεσμα της συνάντησης αφορά καταστάσεις αλλά και πρόσωπα. Σε καμιά περίπτωση βέβαια τα υπόλοιπα παιχνίδια δεν είναι αδιάφορα, όμως ρεαλιστικά περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Στην ΑΕΚ θεωρούν κάθε άλλο αποτέλεσμα, πλην της νίκης, αποτυχία. Απαντες τονίζουν πως η χαμένη ευκαιρία απόσπασης από τον Παναθηναϊκό, μετά την ήττα στην Καβάλα, δεν πρέπει να επαναληφθεί. Και αυτό γιατί πρώτος στόχος παραμένει η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα επιζητούν εκτός της νίκης και θέαμα, ώστε ν' ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες παιχτών, τεχνικής ηγεσίας και να... εδραιωθεί η νέα σελίδα, της "μετά Στεπάνοβιτς" εποχής. Πάντως η τεχνική ηγεσία ζητάει τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα επισημαίνοντας πως ο Παναθηναϊκός, παρά τα προβλήματα, παραμένει πάντα επικίνδυνος αντίπαλος.

Αγωνιστικά προβλήματα ο Μπλαχίν δεν αντιμετωπίζει αφού ο Ατματσίδης ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο γόνατο και θα δώσει κανονικά το "παρών". Ο Ουκρανός όπως έδειξε όλη τη βδομάδα θα παρατάξει ένα σχήμα με επιθετικό προσανατολισμό και εκπλήξεις. Τη δεξιά πλευρά αντί του Κοπιτσή θα καλύψει ο Λάκης, αμυντικό χαφ ο Γκρέταρσον αντί του Ζήκου και ο Σέμπουε στο κέντρο αντί του Μάρκου. Κατά τ' άλλα θα ξεκινήσουν οι... συνήθεις Κωστένογλου, Καλιτζάκης, Κασάπης, Σαβέφσκι, Δώνης, Μαλαδένης, Νικολαϊδης.

Το παράδειγμα του φοίνικα που αναγεννάται από τις στάχτες του θέλουν να εφαρμόσουν στον Παναθηναϊκό. Οι κακές εμφανίσεις και οι απανωτές ήττες έχουν δημιουργήσεις μεγάλη αναταραχή και άσχημη ψυχολογία. Παρ' όλα αυτά ο Β. Δανιήλ προσπάθησε από την Πέμπτη το πρωί να συμμαζέψει τα πράγματα. Επισήμανε πως η υφιστάμενη κατάσταση, αφ' ενός, δεν αρμόζει στους "πράσινους", αφ' ετέρου, κάνει κακό σε όλους. Γνωρίζει δε άριστα ότι την Κυριακή (ανάλογα με τ' αποτέλεσμα) θα μειωθεί ή θα ενταθεί η φημολογία (;) περί αντικατάστασής του.

Τα προβλήματα για τους φιλοξενούμενους μεγιστοποιούν και οι σημαντικότατες απουσίες αφού Κωνσταντινίδης, Λαγωνικάκης, Μπασινάς είναι τιμωρημένοι. Αχτίδα αισιοδοξίας δίνει η επανεμφάνιση, μετά από καιρό, του Μίκλαντ που μάλλον θα πάρει τη θέση του πρώτου. Τις άλλες δύο θέσεις μάλλον θα καλύψουν οι Μιλόγεβιτς, Κιάσσος. Την αρχική 11άδα αναμένεται να στελεχώσουν ακόμα οι Βάντσικ, Γκούμας, Αλεξόπουλος, Αποστολάκης, Ασάνοβιτς, Λυμπερόπουλος, Βαζέχα, Σιμπνιέφσκι.

Το πλήρες πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παιχνίδια (15.30): Πανιώνιος - Προοδευτική, Εθνικός Αστέρας - Πανηλειακός, ΠΑΟΚ - ΟΦΗ (Λάρισα, 14.30), Ιωνικός - Βέροια, Απόλλωνας - Καβάλα, Αρης - Πανελευσινιακός, Ολυμπιακός - Εθνικός (Δευτέρα, 15.00).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χαμόγελα στο φινάλε για Κόροιβο και Ρέθυμνο(2016-04-12 00:00:00.0)
Παραλίγο τραγωδία(2010-02-17 00:00:00.0)
Αγωνιστική - κριτήριο(2007-02-03 00:00:00.0)
«Μαγνήτης» η Τούμπα(2000-03-18 00:00:00.0)
Αγωνία στο ΟΑΚΑ(1999-05-12 00:00:00.0)
Νέα κατάσταση(1997-03-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ