Κυριακή 13 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το περιστατικό της Βήσσανης

Είναι Παρασκευή 4 Δεκέμβρη στη Βήσσανη.Τα ξημερώματα τρεις Αλβανοί με κουκούλες αρπάζουν τρία ΙΧ και κάνουν διάρρηξη σε τέσσερα σπίτια. Τα ΜΜΕ βρυχώνται για τους Αλβανούς μαφιόζους. Τα ρεπορτάζ μερίδας του τοπικού Τύπου κάνουν λόγο για χωρικούς που οπλίστηκαν με καραμπίνες και με τα σκυλιά πήραν παγανιά τα βουνά για να συλλάβουν τους κακοποιούς.

Την ίδια μέρα, το βράδυ, βρεθήκαμε στο χωριό των 290 κατοίκων. Τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει και ο κόσμος είχε μαζευτεί στα τρία καφενεία. Σε ένα από αυτά σταθήκαμε να δοκιμάσουμε το τοπικό τσίπουρο. Η κουβέντα ήρθε μόνη της. "Ηταν τρία παλιόπαιδα" μας λένε (σ. σ. καμιά σχέση δηλαδή με μαφιόζους, λέξη που παραπέμπει στο οργανωμένο έγκλημα). "Δεν έχουν σχέση με όσους μένουν και εργάζονται στο χωριό. Στις δύο τα ξημερώματα ακούστηκε η φασαρία από τα αυτοκίνητα που προσπάθησαν να πάρουν". Οι δράστες - όπως μας είπε αστυνομικός - προσπάθησαν να βάλουν σε κίνηση διαδοχικά τα αυτοκίνητα με στόχο να κλέψουν ένα από αυτά. Οταν απέτυχαν τα εγκατέλειψαν.

"Στις 5.30", συνεχίζουν, "ειδοποιήσαμε την Αστυνομία που ήρθε μετά από μερικές ώρες. Οι δράστες μετά τις κλοπές πήγαν στη στάνη ενός συγχωριανού για να κοιμηθούν. Κλείδωσαν από μέσα την πόρτα κι όταν αυτός πήγε στη στάνη του κατάλαβε τι συνέβαινε και πυροβόλησε στον αέρα με το δίκαννό του. Οι κλέφτες που κοιμόντουσαν μέσα έφυγαν και μετά από ώρες αστυνομικοί τους εντόπισαν κοντά στο γήπεδο. Τους κυνήγησαν, πέταξαν τα ρούχα που είχαν κλέψει κι εξαφανίστηκαν". Αυτοί ήταν οι τρομεροί κατσαπλιάδες που μετά από τις κλοπές πήγαν για ύπνο και στη θέα των αστυνομικών έγιναν μπουχός...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ