Κυριακή 13 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡ. ΚΟΛΟΖΩΦ
Να χτυπηθεί το οργανωμένο έγκλημα

Συνάντηση με κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών στο Καλπάκι, με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον περιφερειάρχη Ηπείρου, τον επιθεωρητή της ΕΛ.ΑΣ. και τον διοικητή της 8ης Μεραρχίας είχε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Ορέστης Κολοζώφ.

Ο Ορ. Κολοζώφ σε δηλώσεις που έκανε στα Ιωάννινα επισήμανε ότι υπάρχει αίσθημα ανασφάλειας στον πληθυσμό της παραμεθόριας περιοχής. Υπογράμμισε το γεγονός ότι δεν υπήρξε μια ιδιαίτερη έξαρση της εγκληματικότητας που να πλήττει τους πολίτες και να δικαιολογεί την ένταση που δημιουργήθηκε μετά το αιματηρό επεισόδιο στο Ορεινό. "Η εκτίμησή μας είναι ότι η ένταση που δημιουργήθηκε με αυτό το επεισόδιο αξιοποιήθηκε από ορισμένους, και πολιτικούς ακόμα παράγοντες, για διάφορες σκοπιμότητες", σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ. "Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους, πάντως η ένταση αυτή, η προβολή της, με τέτοιο τρόπο που να εντείνει την ανασφάλεια του κόσμου δε δικαιολογείται", πρόσθεσε.

"Καταγγέλθηκαν οι συναλλαγές που γίνονται, ιδιαίτερα οι ζωοκλοπές και γενικότερα αναδείχτηκε το πρόβλημα του οργανωμένου εγκλήματος που χρησιμοποιεί αυτή την περιοχή. Αναδείχτηκε επίσης η αναγκαιότητα να παρθούν ορισμένα μέτρα που να δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους", υπογράμμισε.

Γι' αυτό το πρόβλημα και τη διαπλοκή Ελλήνων και Αλβανών, ο Ορ. Κολοζώφ ανέφερε ότι είναι μια πηγή έντασης. "Απ' ό,τι μου τονίστηκε, είπε, σε όλες τις επαφές και επίσημα με τις αρχές και την ΤΑ, αλλά και τους πολίτες, έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συναλλαγές στις οποίες συχνά - πυκνά δεν τηρούνται τα συμφωνημένα, δημιουργώντας μια συνεχή ένταση στις συναλλαγές στην περιοχή".

Ο Ορ. Κολοζώφ δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα θέσει στην κυβέρνηση το ζήτημα της ενίσχυσης των υπηρεσιών που υπάρχουν στην περιοχή - και όχι μόνο της ΕΛ.ΑΣ. και των τελωνείων - ώστε να καλυφθούν τα κενά τους. Ανέφερε ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση των σχέσεων της περιοχής με την αντίστοιχη αλβανική. Ορισμένες διευκολύνσεις στη μετακίνηση του πληθυσμού θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ομαλοποίηση αυτής της κατάστασης και στον περιορισμό μιας σειράς παρανομιών που παρατηρούνται σήμερα.

"Κυρίαρχο ζήτημα αποτελεί η πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, όχι μόνο στον τομέα των ζωοκλοπών, αλλά ιδιαίτερα του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών.Είναι πεποίθησή μας πως χρειάζεται με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να χτυπηθούν τα στηρίγματα που έχει το οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή, έστω κι αν χρειαστεί να ενοχληθούν ορισμένα τοπικά ή μη συμφέροντα" κατέληξε ο Ορ. Κολοζώφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ