Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για μεγάλους και... μικρούς

Μια δυνατή κωμωδία με θέμα την υπαρκτή ανυπαρξία και τις εκπληκτικές αποχρώσεις των ανθρώπινων σχέσεων, είναι το έργο "ΑRΤ" της Γιασμινά Ρεζά,που ανεβαίνει ανήμερα Χριστουγέννων στο ανακαινισμένο θέατρο "Κάππα".Το "ΑRΤ" ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ασημακόπουλου και μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου.

Κωμωδία με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις το "ΑRΤ" αποτυπώνει με ευαισθησία και απόλυτο θεατρικό μέτρο τις αποχρώσεις των σχέσεων και της ζωής τριών ανδρών, που συνδέονται με φιλία και αποσυνδέονται, στην παράσταση, με καταλύτη ένα έργο σύγχρονης τέχνης. Τους τρεις αντρικούς ρόλους ερμηνεύουν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Σταμάτης Φασουλής και Γιάννης Βούρος.

"Απίστευτα αληθινό και αποκαλυπτικό" - χαρακτήρισε το έργο ο Σταμάτης Φασουλής σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου - "ένα έργο που βρίθει από μικρά - μικρά μυστικά και μυστήρια που μας γοητεύουν. Δουλεύοντας ανακαλύπτουμε τι κρύβεται στο κείμενο της Ρεζά και ανακαλύπτουμε τι συμβαίνει μεταξύ μας, ανάμεσα σε ανθρώπους που είναι απλοί, καθημερινοί κι όμως, έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά το πιο πολύπλοκο και δύσκολο πρόβλημα, αυτό της ανθρώπινης επικοινωνίας, της ανθρώπινης σχέσης. Και κυρίως της σχέσης ανάμεσα σε τρεις άνδρες φίλους, που πιστεύουν ότι γνωρίζουν ο ένας τον άλλο μέχρι τη στιγμή της ανατροπής".

"Οι άνδρες - σημειώνει η Γιασμινά Ρεζά - είναι μυστήρια πλάσματα. Αντίθετα από τις γυναίκες, παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά".

  • Το παραμύθι του Κάρλο Γκότζι "Η αγάπη και τα τρία πορτοκάλια" παρουσιάζει το "Παιδικό Στέκι" του Εθνικού Θεάτρου,στη Σκηνή "Κατίνα Παξινού", σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη,διασκευή Βασιλικής Σαλούρου - Τροβά,σκηνικά Φίλιππου Παπαγεωργίου,κοστούμια Καλλιόπης Κοπανίτσα,μουσική διασκευή - σύνθεση Γιάννη Μακρίδη,στίχοι τραγουδιών Ανδρέα Κουλουμπή και χορογραφία Πέτρου Γάλλια.Παίζουν: Ελισάβετ Μουταφτζή, Κωστής Μεγαπάνος, Ελένη Καρακάση, Ελπιδοφόρος Γκότσης, Ιλιάς Λαμπρίδου, Σπύρος Φασιανός κ.ά.

Για τις ανάγκες του παραμυθιού, όλη η αίθουσα του θεάτρου μεταμορφώθηκε σε μια μαγική πολιτεία με όμορφα σπιτάκια, χωμένα μέσα στο δάσος, μια πολιτεία που μοιάζει να έχει ξεκολλήσει από ένα πολύχρωμο εικονογραφημένο βιβλίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ