Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Πινόκιο" και "Παραμύθια"

Το αγαπημένο κλασικό παραμύθι του Κάρλο Κολόνι "Πινόκιο" παίρνει τη μορφή μιας γοητευτικής χορευτικής περιπέτειας, η οποία από αύριο παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής. Οι παραστάσεις (23, 25, 26, 27/12) εντάσσονται στην ενότητα "Χορός στο Μέγαρο" και είναι συμπαραγωγή του ΟΜΜΑ και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ του Φλωρεντινού Μουσικού Μαϊου. Η Αμερικανίδα χορογράφος Κάρολ Αρμιτατζ προτείνει μια σύγχρονη ματιά στη γνωστή ιστορία του "Πινόκιο", ενώ τους ήρωες ενσαρκώνουν διακεκριμένοι χορευτές του μπαλέτου της ΕΛΣ. Τη σημερινή εκδοχή του γνωστού παραμυθιού του Κάρλο Κολόντι "έντυσε" ο Ζαν Πολ Γκοτιέ και οι περιπέτειες ζωντανεύουν σε μουσική Τζιανκάρλο Σκιαφίνι,σκηνικά Αντρέα Μπράντσι και φωτισμούς Ρομπέρτο Βεντούρι.Στους ρόλους εμφανίζονται οι: Αλίνα Στεργιανού, Μαρία Μηλιοπούλου, Σάκης Μπαλτατζής, Γιώργος Μελογιαννίδης κ. ά.

  • Χριστούγεννα μ' ένα αριστούργημα, που κινείται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, "Τα παραμύθια του Χόφμαν" του Ζακ Οφενμπαχ θα κάνει η Εθνική Λυρική Σκηνή.Η παράσταση, που πρωτοανέβηκε στην ΕΛΣ την περασμένη Κυριακή, επαναλαμβάνεται στις 23, 25, 26, 27/12 και 2, 3, 8, 10, 21, 23/1. Από "τα δυσκολότερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου", τα "Παραμύθια του Χόφμαν" είναι η μοναδική όπερα του Ζακ Οφενμπαχ,του συνθέτη που είχε ξεσηκώσει το Παρίσι του 19ου αιώνα με τις οπερέτες και τα τραγούδια του. Οι "γκροτέσκες" φαντασιώσεις του Χόφμαν, του Γερμανού ποιητή που έγραφε παραμύθια στις αρχές του 19ου αιώνα, αποτέλεσαν για τον συνθέτη ένα εκπληκτικό υλικό, πάνω στο οποίο έγραψε "ένα αριστούργημα μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας".

Η μουσική διεύθυνση είναι του Λουκά Καρυτινού,η σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαϊδη,τα σκηνικά - κοστούμια της Αφροδίτης Κουτσουδάκη και η χορογραφία του Ισίδωρου Σιδέρη.Τραγουδούν: Ζάχος Τερζάκης - Αλεξάντερ Μπαντέα - Βαγγέλης Χατζησίμος, Αλέν Φονταρί - Λούης Μανίκας - Αρμάν Αραπιάν, Τζένη Δριβάλα - Μάτα Κατσούλη - Βασιλική Καραγιάννη, Ιουλία Τρούσσα - Μάρθα Αράπη - Ειρήνη Τσιρακίδου, Λυδία Αγγελοπούλου - Βαρβάρα Τσαμπαλή - Αλέκα Δρακοπούλου κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ