Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΜΕ και καλλιτεχνική δημιουργία

Στο πλαίσιο των πολλαπλών πολιτιστικών της εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών η "Εστία Πιερίδων Μουσών",μετά την πρόσφατη φιλόδοξη έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου "Η Πιερία στα Βυζαντινά και Νεότερα χρόνια",προσθέτει μία ακόμη έκδοση αρχειακού περιεχομένου, που αφορά στην καλλιτεχνική κίνηση της πόλης της Κατερίνης. Πρόκειται για το βιβλίο "ΜΜΕ και Καλλιτεχνική Δημιουργία: Η εικαστική κίνηση και οι καλλιτέχνες της Πιερίας: 1900-1980. Εικαστικές ειδήσεις και πληροφορίες μέσα από τον ημερήσιο Τύπο και αρχεία φορέων της Κατερίνης",το οποίο αποτελεί καρπό της εκπαιδευτικού Ολγας Δάσιου.

Οπως σημειώνει η συγγραφέας στο εισαγωγικό της σημείωμα: "Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να διερευνήσει την καλλιτεχνική δημιουργία στην Πιερία με τη βοήθεια των πληροφοριών που δίνει ο Τύπος στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Κάτω απ' αυτό το πρίσμα αναδεικνύεται το ότι, τουλάχιστον για την Ιστορία της Τέχνης, τα ΜΜΕ και οι παρεχόμενες σ' αυτά πληροφορίες είναι χρησιμότατες για τη μεγαλύτερη ή μικρότερη ολοκλήρωση της εικόνας της".

Σημειώνουμε ότι η έρευνα και η μελέτη του θέματος έγινε στα πλαίσια των μεταπτυχιακών σπουδών της Ολ. Δάσιου στο ΑΠΘ με την εποπτεία του καθηγητή Μιλτιάδη Παπανικολάου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ