Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αγωνιστικό προσκλητήριο διαρκείας

Σε συνέντευξη Τύπου η Επιτροπή μίλησε για τη μέχρι τώρα δράση της και τα επόμενα βήματά της

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

"To κάλεσμα της Απεργιακής Επιτροπής των Σωματείων της Θεσσαλονίκης προς όλους τους εργαζόμενους είναι ανοιχτό και χωρίς ημερομηνία λήξης. Η απεργία της 15.12.98 τελείωσε, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Χρειάζεται άλλη ποιότητα δουλιάς μέσα στην εργατική τάξη, ένταση της προσπάθειας για ενημέρωση, συζήτηση, καθορισμό και ιεράρχηση στόχων πάλης, ανάδειξη αγωνιστικών πρωτοβουλιών".

Τα παραπάνω τόνισε χτες μιλώντας για λογαριασμό της Απεργιακής Επιτροπής, ο Θ. Κυριακίδης,γενικός γραμματέας του ΕΚΘ, σε συνέντευξη Τύπου, όπου αναλύθηκαν οι εκτιμήσεις της Επιτροπής για τη δουλιά που έγινε, καθώς και για την πορεία που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα.

Στη συνέντευξη μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Θ. Κρουστάλης και Γ. Ραφαηλίδης,πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, μέλη της Απεργιακής Επιτροπής. Ο Θ. Κυριακίδης διευκρίνισε ότι "δεν πάμε να φτιάξουμε νέα όργανα, δεν έχουμε στόχο να αλλάξουμε την οργανωτική δομή του συνδικαλιστικού κινήματος, ούτε πάμε να φτιάξουμε νέες παρατάξεις ή συνδυασμούς από αυτούς που λειτουργούν στα πλαίσια του συνδικαλιστικού κινήματος". Πρόσθεσε ότι η Απεργιακή Επιτροπή στόχο έχει να δώσει πνοή στο συνδικαλιστικό κίνημα, η ταξική αντίληψη και πρακτική να πάρει το πάνω χέρι, να παραμερίσει τις ηγεσίες που σήμερα φρενάρουν αυτή την προοπτική, να πάρουν κουράγιο οι εργαζόμενοι, να πιστέψουν στη δύναμή τους.

"Οπως φάνηκε από την τελευταία κινητοποίηση, είπε ο Θ. Κυριακίδης, μεγάλη μερίδα των εργαζομένων κατανοεί ότι οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ δεν κάνουν καμιά δουλιά για τη συσπείρωση και την ενότητα δράσης ενάντια σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά αντίθετα δρουν στην κατεύθυνση του ξεφουσκώματος των αγώνων και της αποδοχής των μέτρων που είναι στην υπηρεσία της ΟΝΕ και του προγράμματος σύγκλισης". Σαν παράδειγμα ανέφερε το συλλαλητήριο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που είχε αναγγελθεί για χτες, αλλά η διοίκηση του ΕΚΘ υπαναχώρησε στις παραμονές της κινητοποίησης, παίζοντας μαζί με την κυβέρνηση στους ελιγμούς για τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων της ΔΕΘ, προκειμένου να περάσει στα μαλακά η ιδιωτικοποίησή της. Τέλος ανακοίνωσε ότι οι επόμενες αγωνιστικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες θα εκφραστούν, σε πρώτη φάση, μέσα από την οργάνωση συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ