Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οπερέτες και ήχοι Χριστουγέννων

Στο κλίμα των Χριστουγέννων είναι προσαρμοσμένο το πρόγραμμα της συναυλίας, που θα δώσουν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ,σήμερα (8.30μμ), στο κινηματοθέατρο "Παλλάς".Το πρώτο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει τα έργα "Κάλαντα" του Σάββα Ζάννα και "Φαντασία για πιάνο, χορωδία και ορχήστρα" του Μπετόβεν με σολίστ την πιανίστα Λόλα Τότσιου.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί το έργο του Νίκου Αστρινίδη"Στο Χριστό στο Κάστρο",βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με αφηγήτρια την ηθοποιό Βούλα Ζουμπουλάκη και υπό τη διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου.

  • Σήμερα, επίσης, στις 8.30μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα επαναληφθεί η αφιερωμένη στην ελληνική οπερέτα συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Το πρώτο μέρος της αποψινής συναυλίας είναι αφιερωμένο στον Νίκο Χατζηαποστόλου,με αποσπάσματα από τις οπερέτες "Απάχηδες των Αθηνών", "Η γυναίκα του δρόμου", "Κορίτσι της γειτονιάς", "Μποέμικη Αγάπη", "Πώς περνούν οι παντρεμένοι" κ. ά. Στο δεύτερο μέρος η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από το "Βαφτιστικό" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Διευθύνει ο Δημήτρης Κατσίμπας και συμπράττουν οι: Στέλλα Παυλάκη (σοπράνο), Μάκης Γαβριηλίδης (τενόρος) και Ανδρέας Κουλουμπής (βαρύτονος).

  • Ενα πρόγραμμα με έργα γραμμένα ειδικά για να παίζονται τις ημέρες των Χριστουγέννων θα παρουσιάσει η Καμεράτα στις τέσσερις συναυλίες, που θα δώσει στις 26, 27, 28 και 29 του Δεκέμβρη στην αίθουσα Δημ. Μητρόπουλου του Μεγάρου Μουσικής. Υπό τη διεύθυνση του Αμορί ντι Κλοζέλ, θα παρουσιάσει το "Κοντσέρτο γκρόσο σε σολ ελάσσονα ("Των Χριστουγέννων") έργο 6, αρ. 8" του Αλεσάντρο Κορέλι και το "Κοντσέρτο αρ. 1 για πιάνο σε ρε ελάσσονα" του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (σολίστ Μάριο Γκαλεάνι). Στο πλαίσιο του προγράμματος η σοπράνο Μαρίνα Βουλογιάννη,ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος και ο βαρύτονος Αντώνης Κοντογεωργίου θα ερμηνεύσουν καντάτες του Μπαχ και του Κορέτ. Συμπράττει η Χορωδία της ΕΡΤ, ενώ θα υπάρχει και μια έκπληξη για τους φίλους των εγχόρδων: Τέσσερις δεξιοτέχνες του δοξαριού, οι Σέρτζιου Ναστάζα, Λάσια Πονομάρεβα, Αργυρώ Σειρά και Νάσος Μαρτζούκος θα παίξουν το "Κοντσέρτο για τέσσερα βιολιά και έγχορδα σε σι ύφεση μείζονα" του Αντόνιο Βιβάλντι.

Στον ίδιο χώρο, στις 30 του Δεκέμβρη, στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Γκαλά ο Δημήτρης Καβράκος,η Τζούλια Σουγλάκου και ο Ζάχος Τερζάκης θα τραγουδήσουν άριες από όπερες. Τους ερμηνευτές θα συνοδεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,υπό τη διεύθυνση του Ντάντε Ματσόλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ