Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η μόνη, αλλά μεγάλη δυσκολία

Παράπονα, για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είχε εκφράσει τις προάλλες ο υπουργός Παιδείας. Δεν πρόβαλαν όσο και όπως έπρεπε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ισχυρίστηκε. Προφανώς, εννοούσε τη διαφημιστική εκστρατεία παραπληροφόρησης και ψεύτικων υποσχέσεων, που ξεδιπλώνει εδώ και μήνες το υπουργείο του.

Για χτες, πάντως, δεν μπορεί να έχει το παραμικρό παράπονο. Η συντριπτική πλειοψηφία των εφημερίδων αγκάλιασε με περισσή φροντίδα και αγάπη τις ψευτοαλλαγές που ανακοίνωσε κι έριξε όλο το βάρος της στην υποστήριξη της κυβερνητικής επιχείρησης εκτόνωσης της κατάστασης στο χώρο της Παιδείας. Χαρακτηριστικοί ήταν οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι της "Ελευθεροτυπίας" και του "Εθνους": "Δύο πριμ στη Β Λυκείου" έλεγε της πρώτης, "Τα δώρα ηρεμούν μαθητές, καθηγητές" της δεύτερης.

Δεν είχαμε, βέβαια, την παραμικρή αμφιβολία γι' αυτό. Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Η μόνη και, ταυτόχρονα, μεγάλη και ανυπέρβλητη δυσκολία τους είναι το γεγονός πως έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με την πραγματικότητα και τις αγωνιστικές διαθέσεις των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ