Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σύγχρονη βαλκανική τέχνη στη Λάρισα

«Ανακαλύπτοντας ένα λαό: Σύγχρονη Τέχνη στα Βαλκάνια» είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα παρουσιαστεί από τις 18 Δεκέμβρη μέχρι 5 Φλεβάρη στο Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας. Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του συμβουλίου της Ευρώπης και του οργανισμού «Media. Art. Photo».

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του Κέντρου Ανδρέας Γιαννούτσος είπε πως στην έκθεση συμμετέχουν καλλιτέχνες από Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία και Τουρκία με κατασκευές, παζλ κλπ. σε ένα χώρο 900 τ.μ. Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία καλλιτεχνών και από τις άλλες βαλκανικές χώρες, αλλά για τους λόγους αυτής της απουσίας παρέπεμψε στον Γάλλο διοργανωτή της έκθεσης, ιστορικό τέχνης και διευθυντή του ΜΑΡ Αντρέ Ρουγιέ, ο οποίος πρόκειται να μιλήσει κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο Εικαστικό Κέντρο.

Η πρόεδρος του Κέντρου Αγορίτσα Αγραφιώτου - Πιτσίλκα είπε πως η έκθεση έχει παρουσιαστεί ήδη στη Σόφια, το Βουκουρέστι και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Στη συνέντευξη αγγίχτηκε και το θέμα της μετεγκατάστασης του Κέντρου σε νέο χώρο που θα φιλοξενεί και την πινακοθήκη του Δήμου Λάρισας. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς πρόκειται να συζητήσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ