Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
"Ανθρωποκυνηγητό" για τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα

ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗ-

Ο εφιάλτης των σιδηροδρομικών πολύνεκρων δυστυχημάτων που καταδυνάστευσε στο πρόσφατο παρελθόν τη χώρα πιθανά αποτελεί παρελθόν όταν συνελήφθησαν δύο ύποπτοι που φέρονται ότι ενέχονται στις σιδηροδρομικές τραγωδίες αλλά και το σχεδιασμό άλλων προκειμένου να εκβιάσουν την εταιρεία σιδηροδρόμων Γερμανίας Deutsche Bahn και να αποσπάσουν υπέρογκα χρηματικά ποσά, ανακοινώθηκε χθεςαπο την αστυνομία.

Ενας εκ των δύο υπόπτων συνελήφθη χθες και πρόκειται για ένα Γερμανό ηλικίας 44 ετών. Η σύλληψη αυτή συμπλήρωση την προχθεσινή βραδυνή επιχείρηση όταν συνελλήφθη ένας άλλος ύποπτος Γερμανός, 46 ετών, σε χώρο στάθμευσης σε αυτοκινητόδρομο στο Ιρσενμπεργκ της Βαυαρίας που συνδέει το Μόναχο με το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας μετά από κινητοποίηση ισχυρής αστυνομικής δύναμης, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Και οι δύο είναι κάτοικοι του κρατιδίου της Σαξωνίας και σύμφωνα με την αστυνομία ο 46χρονος φέρεται να είχε τηλεφωνήσει πολλές φορές από την περασμένη Παρασκευή στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bahn στην Φρανκφούρτη, ενώ οι ανακρίσεις και οι έρευνες για την πιθανή ανάμειξη και άλλων συνεχίζονται σε συνεργασία με τις ιταλικές και τις αυστριακές αρχές, μετά τις καταγγελίες της εταιρίας ότι μια οργάνωση αυτοαποκαλούμενη "Φίλοι των Σιδηροδρόμων" είχε στείλει επιστολές και απειλούσε να προβεί σε εκτροχιασμούς τρένων αν δεν της καταβάλλονταν λύτρα δέκα εκατομμυρίων μάρκων.

Οπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο ύποπτος που συνελήφθη χθες το βράδυ είναι πρώην υπάλληλος των γερμανικών σιδηροδρόμων ο οποίος πίστευε ότι "εξαπατήθηκε" απο την εταιρεία, ενώ θεωρείται υπέυθυνος για μία σειρά δολιοφθορές σε σιδηροδρομικές γραμμές από τον προηγούμενο Νοέμβριο. Υστερα απο τις απειλές αλλά και τα πρόσφατα δυστυχήματα όπως αυτό του περασμένου ΙΟυνίου που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, οι σιδηροδρομικές αρχές ενέτειναν τα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος των σημαντικότερων σιδηροδρομικών γραμμών με τη βοήθεια ελικοπτέρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ