Παρασκευή 25 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Αντεπίθεση παλλαϊκή είναι η καλύτερη ευχή

Στον απόηχο των γκανγκστερικών βομβαρδισμών ενάντια στο λαό του Ιράκ από τον αμερικανικό και βρετανικό ιμπεριαλισμό, ο ελληνικός λαός και η νεολαία δεν εφησυχάζουν. Οι μέρες των γιορτών αποτελούν ευκαιρία για σκέψεις και προβληματισμούς, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης πιο αποφασιστικής δράσης με τον ερχομό του νέου χρόνου

Μουδιασμένη παραμένει, ακόμη, όλη η διεθνής κοινότητα από τις αμερικανο-βρετανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε βάρος του Ιράκ. Οι ΗΠΑ δεν παρέλειψαν να διευκρινίσουν ότι παραμένουν "με το δάκτυλο στη σκανδάλη", έτοιμες να επέμβουν όποτε, προφανώς, κρίνουν απαραίτητο, όπως ακριβώς έπραξαν και στις 16 του μήνα, όταν εξαπέλυσαν την "αλεπού της Ερήμου", παρακάμπτοντας προκλητικά κάθε διεθνή οργανισμό, ακόμη και τους συμμάχους τους, με εξαίρεση τη Βρετανία. Δεν είναι, φυσικά, η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ δηλώνουν "ετοιμοπόλεμες", διατηρώντας ισχυρότατες δυνάμεις στην περιοχή και επιβάλλοντας καθεστώς διαρκούς τρόμου και απειλών, στέλνοντας μήνυμα, όχι μόνο στο Ιράκ, αλλά σε όλη την περιοχή και γενικότερα σε κάθε υποψήφιο "ανταγωνιστή" τους.

Οι εξελίξεις αυτές "έρχονται να δέσουν" και με τη νέα δομή και στρατηγική του ΝΑΤΟικού ιμπεριαλιστικού οργανισμού, στα πλαίσια των οποίων δεν μπορεί κανένας να μιλά για επιχειρησιακά όρια, για εθνικά όρια, αφού αυτά έχουν ήδη καταργηθεί για το "νέο" ΝΑΤΟ του ενιαίου χώρου και των απεριόριστων ορίων δράσης και αποτελούν απλά παρελθόν. Μια σύντομη ξενάγηση των δημοσιογράφων σε ένα ΝΑΤΟικό επιτελείο, όπως αυτό του Στρατηγείου της Νότιας Πτέρυγας στη Νάπολη της Ιταλίας, δίνει ακριβώς αυτή την αίσθηση. Εθνική Αμυνα και αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων υποτάσσονται πλήρως στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Εξάλλου, στα πλαίσια της ΝΑΤΟικής λογικής, το εθνικό συμφέρον ταυτίζεται με τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς!

Ομως, οι λαοί δεν κάθονται με "σταυρωμένα τα χέρια". Τα πρόσφατα παραδείγματα της άμεσης και δυναμικής απάντησης του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος στις προκλήσεις των ιμπεριαλιστών, με την πρωτοβουλία του μαχόμενου κινήματος ειρήνης, εκτός των άλλων, επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα, οι"κεραίες" του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να είναι πάντα σηκωμένες, ώστε αυτό να δίνει καθημερινά απαντήσεις στους ιμπεριαλιστές. Να μην τους αφήνει να εξωραϊζουν την εγκληματική πολιτική τους, να δίνει προοπτική στα αυθόρμητα σκιρτήματα του λαού και της νεολαίας και να τα συνενώνει σε μιαν ενιαία πάλη.


ΣΕΛ.  5   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ