Παρασκευή 25 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ - ΓΡΕΒΕΝΑ
Σεισμόπληκτοι παραμένουν ακόμη άστεγοι

Ημιτελή μένουν τα σπίτια των σεισμόπληκτων των Νομών Κοζάνης και Γρεβενών, λόγω της διακοπής, εδώ κι ένα χρόνο σχεδόν, των κρατικών επιχορηγήσεων στα δάνεια που χορηγήθηκαν για την κατασκευή τους. Οι επιχορηγήσεις είναι ισόποσες με το 1/3 του δανείου.

Το θέμα τέθηκε στη Βουλή με Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Σταύρου Παναγιώτου και Μαρίας Μπόσκου προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εθνικής Οικονομίας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι η διακοπή των επιχορηγήσεων δημιουργεί και προβλήματα στην τοπική οικονομία με την αύξηση της ανεργίας των οικοδόμων, καθώς και με τη δυσκολία των οικοδομικών επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που ανέλαβαν, όταν το πρόγραμμα ήταν σε εξέλιξη και αναμενόταν η ολοκλήρωσή του.

Εκτός των παραπάνω, ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων δε λειτουργεί εδώ και τρεις μήνες, επειδή οι συμβάσεις των εργαζομένων δεν έχουν ανανεωθεί ακόμα, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εξυπηρέτηση των δανείων. Οι εργαζόμενοι είναι έκτακτοι με 8μηνες συμβάσεις εργασίας.

Οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς, για ποιο λόγο σταμάτησαν οι κρατικές επιχορηγήσεις στα δάνεια, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, για να συνεχιστούν και για ποιο λόγο δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων στον ΤΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ