Παρασκευή 25 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΔΑΠ
Κορυφώνονται οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την ιδιωτικοποίηση

Τη διαμόρφωση ενός Εξειδικευμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου για τη βελτίωση των υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ με 12 αρχικά δράσεις, ζητά με επιστολή που απέστειλε προς τη διοίκηση της εταιρίας, εν είδει "ντιρεκτίβας", στις 15 Δεκέμβρη ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Χρ. Βερελής. Μην φανταστεί όμως κανείς ότι τα μέτρα και οι δράσεις αυτές που θα βελτιώσουν την εικόνα της ΕΥΔΑΠ γίνονται με στόχο την εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Απλώς εντάσσονται στην προσπάθεια για το ξεπούλημα της δημόσιας αυτής επιχείρησης σε ιδιώτες, μέσω του Χρηματιστηρίου. Αυτό άλλωστε ομολογείται καθαρά από τον ίδιο τον υφυπουργό, όταν στο τέλος της επιστολής του και ως τελευταίο στη σειρά "μέτρο δράσης" αναφέρει την "προώθηση της διαδικασίας εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών μειοψηφικού πακέτου μετοχών της Θυγατρικής εταιρίας". Μιας θυγατρικής εταιρίας - κηφήνα, η οποία, όπως περιγράφεται στη μελέτη της ΕΤΕΒΑ, θα εκμεταλλεύεται το νερό και τα δίκτυα της ΕΥΔΑΠ και απλώς θα... εισπράττει για λογαριασμό των ιδιωτών μετόχων!

Αλλωστε ανάμεσα στα μέτρα που περιγράφει στην επιστολή του ο υφυπουργός περιλαμβάνονται ορισμένα, όπως η επέκταση των δικτύων ύδρευσης όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου, αλλά και σε περιοχές εκτός Αττικής, μόνο και μόνο φυσικά για να εισπράττουν περισσότερα οι ιδιώτες. Πολλά άλλωστε από τα υπόλοιπα μέτρα που ζητά ο υφυπουργός για τον "εκσυγχρονισμό" της ΕΥΔΑΠ, δεν είναι τίποτε άλλο από αυτά που περιγράφει και η μελέτη της ΕΤΕΒΑ για την προετοιμασία της ιδιωτικοποίησης.

Ολα αυτά αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο σχεδιασμό της για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, παρά το μέτωπο που δημιουργείται και ανάμεσα στους εργαζόμενους της επιχείρησης και ανάμεσα σ' ολόκληρο το λαό της πρωτεύουσας. Αποδεικνύεται επίσης ότι οι υποσχέσεις για"ξανακοίταγμα" της πολιτικής που έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας στους εκπροσώπους των εργαζομένων, κατά την πρόσφατη καθολική κινητοποίησή τους, δεν ήταν παρά μια προσπάθεια για να τους ρίξει "στάχτη στα μάτια". Κάτι βέβαια που είχαν καταλάβει και οι ίδιοι και γι' αυτό είχαν δηλώσει από τότε ότι ο μόνος δρόμος που τους μένει είναι αυτός της επαγρύπνησης και της έντασης των κινητοποιήσεων όταν χρειαστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ