Παρασκευή 25 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το βασικό συμπέρασμα

Τη μια στιγμή, ο υπουργός Παιδείας διαπίστωνε "δραματική μείωση των κατειλημμένων σχολείων" και εξέφραζε τη σιγουριά του, ότι μετά τις γιορτές, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά και λίγο μετά, οι παρά τον πρωθυπουργό κύκλοι διοχέτευαν προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο Κ. Σημίτης "περίμενε κάποια, περισσότερο προχωρημένα μέτρα" και πως εξακολουθούν να υπάρχουν οι έντονες ανησυχίες, για το πού μπορεί να φτάσει αυτή η κατάσταση.

Και δε λέμε, δεν είναι η πρώτη φορά, που η σημερινή κυβέρνηση δίνει δείγματα του είδους "να μη γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά". Αλλά δε νομίζουμε, πως το προαναφερόμενο γεγονός οφείλεται κυρίως σε τέτοιες αιτίες. Θέλουν, απλούστατα, να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό και για παραπέρα ψευτοελιγμούς, εάν και εφόσον συνεχιστούν οι μαθητικές κινητοποιήσεις. Ελιγμούς, που μπορεί να φτάσουν ακόμη και σε αλλαγές υπουργών.

Κοινός είναι ο στόχος τους. Να περάσουν τη λεγόμενη μεταρρύθμιση. Και, προκειμένου να το καταφέρουν, δε θα διστάσουν να προχωρήσουν, ακόμη και σε "ανθρωποθυσίες".

Ετσι κι αλλιώς, πάντως, ένα είναι το βασικό συμπέρασμα. Ο μοναδικός τρόπος, για να αντιμετωπιστούν τα όποια αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, είναι ο ενωμένος, αποφασιστικός και σωστά προσανατολισμένος αγώνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ