Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ "S - 300"
ΒΑΘΙΑ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ
η πολιτική υποχωρήσεων σε ΗΠΑ και ΕΕ

Ορέστης Κολοζώφ: Η πολιτική του ενιαίου αμυντικού δόγματος χρεοκόπησε πλήρως και δικαιώθηκε η θέση του ΚΚΕ που το απέρριψε από την πρώτη στιγμή

Αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Κύπρο, φαίνεται πως προκαλεί η ανακοίνωση της απόφασης, για μη εγκατάσταση των πυραύλων "S - 300", που φτάνουν μέχρι και σε προσκλήσεις παραίτησης του Κύπριου Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη. Την ίδια στιγμή, το ενδεχόμενο της εγκατάστασης των πυραύλων στην Κρήτη, φαίνεται πως ανοίγει μια καινούρια φάση εκβιασμών και πιέσεων, έχοντας ακόμη περισσότερο τη φορά αυτή στο επίκεντρό της, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ δυναμώνουν και οι φωνές πατριωτικής πλειοδοσίας, συμμετέχοντας κι αυτές στην απόκρυψη της πραγματικής ουσίας της υπόθεσης.

"Οι εξελίξεις με τους πυραύλους "S - 300"", δήλωσε χτες, ο Ορέστης Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, "αποδείχνουν ότι χρεοκόπησε πλήρως η πολιτική του ενιαίου αμυντικού δόγματος και δικαιώθηκε η θέση του ΚΚΕ που το απέρριψε από την πρώτη στιγμή. Παράλληλα, έβλαψε σε διεθνές επίπεδο την εικόνα της κυπριακής δημοκρατίας, σαν ανεξάρτητου κράτους - μέλους του ΟΗΕ και αποδυνάμωσε τη διεθνή της θέση.

Επιβεβαιώθηκε ακόμα, υπογράμμισε, ότι η κυβέρνηση ασκεί μια πολιτική υποχωρήσεων στις πιέσεις των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι οποίοι, μετά την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, σήμερα αμφισβητούν και το δικαίωμα της Κύπρου να οργανώσει, όπως η ίδια θέλει, καλύτερα την άμυνά της.

Τέλος, επιβεβαιώθηκαν οι συνεχείς πιέσεις από ΗΠΑ και ΕΕ, που οδηγούν στη διχοτόμηση του νησιού".


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ