Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Πληθαίνουν οι ταραχές

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Και στρατιώτες έπεσαν χτες θύματα της έξαρσης ταραχών και λεηλασιών στην επαρχία Ασέχ της Ινδονησίας. Τουλάχιστον επτά δολοφονήθηκαν από τα μαχαίρια εκατοντάδων χωρικών, ενώ όσοι γλίτωσαν της επίθεσης δήλωσαν πως έγιναν μάρτυρες οικτρών βασανιστηρίων τα οποία υπέστησαν οι συνάδελφοί τους.

Μετά τα επεισόδια στο Ασέχ, ο ινδονησιακός στρατός προειδοποίησε ότι θα ρίξει πυρά κατά όσων προκαλούν ή συμμετέχουν σε λεηλασίες, σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση ασφαλείας έως το τέλος του ιερού ισλαμικού μήνα του Ραμαζανιού (18 του Γενάρη). Ο αντιστράτηγος Φασρούλ Ραζί ανακοίνωσε χτες πως τουλάχιστον σε πενήντα περιοχές της Ιάβας αλλά και στο Μπαλί έχουν ξεσπάσει ταραχές με κίνδυνο να επιδεινωθούν περαιτέρω... Σύμφωνα με δηλώσεις του στο ινδονησιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο "ΑΝΤΑΡΑ", οι στρατιώτες έχουν την εντολή να πυροβολήσουν στο ψαχνό όσους λεηλατούν θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές άλλων.

Οι περισσότερες λεηλασίες που εκδηλώνονται σε καταστήματα τροφίμων και μαγαζιά προκαλούνται από το κύμα ακρίβειας σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα και τη δεινή οικονομική κρίση που πλήττει τα εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας των περισσότερων Ινδονήσιων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ