Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψευτιές και σαλτιμπαγκισμοί ενός "πρώην" "αριστεριστή"...

Στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ (της Παρασκευής 25 Δεκέμβρη 1998) δημοσιεύεται ένα σημείωμα από τον κ. Α. Ναξάκη γραμματέα της ΕΛΜΕ Αχαϊας. Ο κ. γραμματέας της ΕΛΜΕ Αχαϊας δηλώνει δημοσίως "ανεξάρτητος" και υπερεπαναστάτης συνεργαζόμενος με τις διάφορες αριστερίστικες οργανώσεις. Εκλέχτηκε σαν κοινός υποψήφιος των ομάδων (ΝΑΡ - Α/συνέχεια) στο ΔΣ της ΕΛΜΕ και η κυβερνητική ΠΑΣΚ τού εμπιστεύτηκε τη θέση του γραμματέα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Αχαϊας.

Το σημείωμα του εν λόγω κυρίου ενώ δε λέει κουβέντα ενάντια στην αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, είναι γεμάτο από ψευτιές και αντικομμουνισμό.

Γι' αυτό μπαίνουν τα ερωτηματικά στον τίτλο, γιατί ο μαθητικός κόσμος, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι και οι γονείς είναι σε θέση να κατανοήσουν ότι αυτός ο κύριος όποιον τίτλο και αν χρησιμοποιεί εργάζεται για τον αντίπαλο, δηλαδή, την κυβερνητική πολιτική και τα επιτελεία της.

Τα ψεύδη

α) Το Πολυτεχνείο φέτος στην Πάτρα γιορτάστηκε από τα εργατικά σωματεία και την ΠΕΑΕΑ. Ο δήμος και η νομαρχία του ΠΑΣΟΚ δε συμμετείχαν στην οργάνωση της συγκέντρωσης και της πορείας. Ο κύριος γραμματέας μιλάει για κοινή εκδήλωση (δήμαρχου - νομάρχη του ΠΑΣΟΚ) και ΚΚΕ λέγοντας συνειδητά ψέματα, για να δυσφημίσει το ΚΚΕ και την ΠΕΑΕΑ. Αυτές οι ψευτιές σε βάρος της ΠΕΑΕΑ και του ΚΚΕ καταγγέλθηκαν τότε από την ΠΕΑΕΑ.

β) Ο παραπάνω κύριος ισχυρίζεται ότι το μαθητικό κίνημα αναπτύχθηκε στην Πάτρα μετά τις παρεμβάσεις των αριστεριστών και κατηγορεί το ΚΚΕ και την ΚΝΕ ότι δημιουργούν ψεύτικα συντονιστικά. Εδώ κάνει το άσπρο - μαύρο όπως η κυβέρνηση.

Στην Πάτρα ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των μαθητών με δυο συλλαλητήρια στις 26 Νοέμβρη και 4 Δεκέμβρη οργανωμένα από τα Μαθητικά Συμβούλια. Η παρέα(ΝΑΡ - Α/συνέχεια) του κ. Ναξάκη οργάνωναν τις ίδιες ημερομηνίες ισχνές μαζώξεις των φοιτητών μελών τους σε άλλα σημεία και ηττήθηκαν κατά κράτος. Ο δε κύριος γραμματέας ενώ δεν υποστήριζε τις δυο συγκεντρώσεις των μαθητών εισχωρούσε σ' αυτές τις συγκεντρώσεις με ορισμένες ομάδες ή μόνος ψιθυρίζοντας όπως και η κυβέρνηση ότι οι κινητοποιήσεις είναι της ΚΝΕ. Οταν τα μαθητικά συμβούλια προσπάθησαν να συντονιστούν ο κύριος εφορμούσε με ομάδες κρούσης φοιτητών του ΝΑΡ - Α/συνέχειας απρόσκλητος μέσα στις αίθουσες που συνεδρίαζαν τα 15μελή για να μην εκλεγεί συντονιστικό των 15μελών.

Παράλληλα αυτοί οι κύριοι συγκρότησαν μια "ομάδα" φοιτητών του ΝΑΡ - Α/συνέχειας με το όνομα "Πρωτοβουλία Μαθητών", η οποία έβγαλε μια ανακοίνωση - καταγγελία στην ΚΝΕ και επειδή ξεσκεπάστηκε στα μάτια των μαθητών αμέσως μετά διαλύθηκε.

Γι' αυτό ο κ. γραμματέας άλλαξε ταχτική και μπήκε στο χορό μαζί με την κυβερνητική ΕΛΜΕ για να αποσυντονίσει τον αγώνα. Στις 8 Δεκέμβρη μια ημέρα πριν τις κινητοποιήσεις των μαθητών η ΕΛΜΕ με FAX κοινοποιεί ότι κάνει σύσκεψη γονέων και μαθητών και αναγγέλλει συγκέντρωση της ΕΛΜΕ την άλλη μέρα στον ίδιο χώρο των μαθητών. Η σύσκεψη γονέων και μαθητών ήταν μια μάζωξη 15 φοιτητών του ΝΑΡ - Α/συνέχειας στα γραφεία της ΕΛΜΕ, όπου Ναξάκης - ΠΑΣΚ"αντάλλαξαν" απόψεις. Δηλαδή, αποφάσισαν το κυβερνητικό ΔΣ της ΕΛΜΕ να μπει μπροστά την άλλη μέρα στο μαθητικό συλλαλητήριο. Στις 15 Δεκέμβρη μέρα απεργίας η ΕΛΜΕ συμμετείχε στην κυβερνητική φιέστα του ΕΚ Πάτρας και αμέσως μετά μαζί με τους υποταγμένους του εργατικού κινήματος, ξαναμπήκαν στο κεφάλι της πορείας των μαθητών. Δηλαδή, όλη η προσπάθειά τους ήταν να αποσυντονιστεί η πάλη των μαθητών να μπει υπό την αιγίδα στην αρχή μιας απρόσωπης αριστερίστικης αντιΚΝΕ επιτροπής φοιτητών, η οποία απέτυχε και διαλύθηκε και στην πορεία το μαθητικό κίνημα να μπει κάτω από την κυβερνητική πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ και στη συνέχεια να εμφανίζεται ότι αυτό το ΔΣ ηγείται στις πορείες των μαθητών. Ενα ΔΣ της ΕΛΜΕ που προβάλλει ο κύριος γραμματέας σαν πρότυπο, το οποίο στις απεργίες 9/12 και 15/12 καλούσε τους καθηγητές να μην εμφανιστούν στα σχολεία για να δηλώσουν απεργοί, τους καλούσε δηλαδή επίσημα να γίνουν απεργοσπάστες, ενώ με δηλώσεις του ο κ. Ναξάκης πρότεινε αναστολή, όπως προτείνει η ΝΔ και ο ΣΥΝ και όχι κατάργηση του Νόμου 2525.

Ταυτόχρονα επιδίωκαν να ενισχυθεί η κυβερνητική φιέστα την ημέρα της απεργίας ενάντια στην εργατική συγκέντρωση και πορεία, της απεργιακής επιτροπής, η οποία ήταν κάτι το πρωτοφανές σε μαζικότητα και μαχητικότητα για την Πάτρα, ενώ το ΕΚ, η ΕΛΜΕ, αριστεριστές συγκέντρωσαν 100 φοιτητές (Τροτσκιστές, Α/συνέχεια) που επευφημούσαν την κυβέρνηση.

Τέλος, στις 18 Δεκέμβρη οι μαθητές της Πάτρας έκαναν ξανά συλλαλητήριο. Ο κ. γραμματέας ξαναεμφανίστηκε μαζί με τις γνωστές ομάδες και μπροστά του μια ομάδα φασιστοειδών επιδόθηκε σε πετροπόλεμο, κάψιμο ενός κάδου και εμετικά αντικομμουνιστικά συνθήματα.

Τελικά ο "πρώην" αριστεριστής, σημερινός "ανεξάρτητος" υπερεπαναστάτης συνεργαζόμενος με το ΝΑΡ - Α/συνέχεια, που χώνεται σε συγκεντρώσεις που δεν υποστηρίζει, που μαζί με την ΠΑΣΚ αναγγέλλει συγκεντρώσειςμε FAX την ίδια ώρα που αναγγέλλουν οι μαθητές, που εφορμά απρόσκλητος στις αίθουσες που συνεδριάζουν τα 15μελή, που έχει κάνει το ψέμα και τον αντικομμουνισμό επιστήμη, μόνο σαν παιδί της κυβέρνησης μπορεί να χαρακτηριστεί όπως κατήγγειλε πρόσφατα η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ.

Οι μαθητές, οι εργαζόμενοι έχουν κρίση, έχουν κοινό αντίπαλο την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Οσα και αν κάνουν η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της τα σχέδιά τους δε θα περάσουν.

Την ευθύνη φυσικά για τις ψευτιές και τον αντικομμουνισμό τις έχει ο κ. Ναξάκης με το ενυπόγραφο δημοσίευμά του. Η σύνταξη όμως της εφημερίδας ΕΠΟΧΗ δε θα μπορούσε να εξακριβώσει τουλάχιστον ποια είναι τα ψεύδη και ποιες οι πολιτικές θέσεις αυτού του κυρίου;

Γιάννης ΠΑΤΡΙΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ