Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εγκαταλειμμένη η υπηρεσία καθαριότητας

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί τον τελευταίο καιρό η Θεσσαλονίκη, ενώ μερίδα του Τύπου όπως και διάφοροι δήθεν ιθύνοντες παραπληροφορούν και κινδυνολογούν επιρρίπτοντας ευθύνες και στους εργαζόμενους στην καθαριότητα για την κατάσταση που επικρατεί. Με χθεσινή τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι ζητούν από τους πραγματικούς υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

"Παρά τις όποιες εκκλήσεις μας, τα τελευταία χρόνια, για ανανέωση του στόλου με προμήθεια νέων απορριμματοφόρων οχημάτων, ο δήμος δεν αγοράζει κανένα, παρότι εισπράττει κάθε χρόνο 580 εκατομμύρια από τα ανταποδοτικά τέλη. Φυσικό αποτέλεσμα, είναι να μη γίνεται η ανανέωση του στόλου και τα παλιά αυτοκίνητα, συμμετέχοντας και στις τρεις βάρδιες, να κουραστούν και σήμερα γερασμένα, να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους", επισημαίνουν οι εργαζόμενοι. Αναφέρουν επίσης ότι "απαιτείται άμεση προμήθεια τουλάχιστον 45 νέων αυτοκινήτων, (ο δήμος προχώρησε σε προμήθεια 12), ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις 75 βάρδιες ημερησίως (32 πρωί, 20 απόγευμα και 23). Τα 12 αυτοκίνητα στην πορεία θα καταντήσουν σαράβαλα με το ρυθμό και τον τρόπο λειτουργίας και αποτελούν ασπιρίνη στον καρκίνο".Επίσης οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι προκειμένου να κάνουν καλύτερα τη δουλιά τους απαιτείται:

- Αμεση πρόσληψη μονίμων εργατών αποκλειστικά για τις υπηρεσίες καθαριότητας.

- Να μετεγκατασταθεί και να εξοπλιστεί το μηχανουργείο και να επανδρωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό. Να προμηθευτεί ανταλλακτικά και να οργανωθούν οι αποθήκες.

- Να προμηθευτούν τράκτορες για τη μεταφορά των κοντέινερς και να λειτουργήσει επιτέλους ο σταθμός μεταφόρτωσης σε καθημερινή βάση για όλες τις βάρδιες, καθώς ένα έργο 4 δισ. δραχμών εξαρτάται από 3 χαλασμένους τράκτορες.

- Να εφαρμοστούν οι στοιχειώδεις αρχές υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

"Με τον υπάρχοντα μηχανολογικό εξοπλισμό και με τις συνθήκες της πόλης, είναι αδύνατο εμείς οι εργαζόμενοι παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειές μας, να ανταποκριθούμε στο δύσκολο έργο της καθαριότητας. Επομένως απαιτείται βούληση της δημοτικής αρχής και βαθιά τομή στον τρόπο λειτουργίας", υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι. Τέλος, καλούν τους αρμόδιους να αφήσουν τα διάφορα τερτίπια και να νοιαστούν για τους εργαζόμενους αλλά και τους χιλιάδες πολίτες αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ