Παρασκευή 1 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι αυλαίες καλά κρατούν
  • Αρχισαν, χτες, στο "Θέατρο Τέχνης - Κ. Κουν" της οδού Φρυνίχου,οι παραστάσεις του έργου "Χάρβεστ, 2010" της Ινδής συγγραφέως Μαντζούλα Παντμανάμπχαν,που κέρδισε το Α Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Πρωτότυπου Θεατρικού Εργου του Ιδρύματος Ωνάση το 1997. Πρόκειται για ένα έργο μελλοντολογικό, επιστημονικής φαντασίας, που ο προβληματισμός του όμως αφορά στο παρόν, αφού έχει να κάνει με ανθρώπους του σήμερα, που η εξαθλίωση και η ανέχεια τους εξαναγκάζει να γίνουν άθελά τους θύματα, δότες οργάνων. Υποβάλλονται με μεθόδους προηγμένης τεχνολογίας σε σωματικές και ψυχολογικές δοκιμασίες, χάνοντας την πραγματική τους υπόσταση. Μεταβάλλονται σε άβουλα όντα, αλλοιώνονται οι συμπεριφορές τους, διαβρώνονται οι σχέσεις τους. Η μετάφραση είναι της Μάγιας Λυμπεροπούλου,η σκηνοθεσία του Μίμη Κουγιουμτζή,τα σκηνικά - κοστούμια της Θάλειας Ιστικοπούλου και η μουσική επένδυση του Αριστείδη Μυταρά.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Σοφία Ολυμπίου, Μυρτώ Αλικάκη, Στέλιος Γεράνης, Νίκος Καραθάνος, Δημήτρης Μενούνος, Σπύρος Τσεκούρας κ. ά. Για τις ανάγκες της παράστασης υπάρχει ένα βίντεο γουόλ, στο οποίο προβάλλεται βίντεο με την Δήμητρα Κωστάκη και στο οποίο ακούγεται η φωνή του Μίμη Κουγιουμτζή.Η σκηνοθεσία και επεξεργασία του βίντεο είναι του Χρήστου Μιχαλόπουλου.

  • Ξεκίνησαν επίσης και οι παραστάσεις του έργου "Ο Βασιλιάς Ριχάρδος ο Γ" του Σαίξπηρ,που ανεβάζει, στην "Αλκυονίδα",το "Μοντέρνο Θέατρο",σε σκηνοθεσία - κοστούμια Γιώργου Μεσσάλα,μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γιώργος Μεσσάλας, Ολγα Τουρνάκη, Βίλμα Κύρου, Ντένη Θεμελή, Σωτήρης Βάγιας, Γιάννης Κρανάς, Μαρία Διακουμάκου, Περικλής Μοσχολιδάκης, Στέλιος Καλαθάς, Παναγιώτης Σπηλιόπουλος και Γιώργος Προμπονάς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ