Παρασκευή 8 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Κάλεσμα αλληλεγγύης

Επιστολή του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη

Ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης έστειλε επιστολή συμπαράστασης προς την Επιτροπή Αλληλεγγύης στα θύματα των πολιτικών διώξεων στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

"Η πολιτική των ρεβανσιστικών αντιδημοκρατικών διώξεων, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις Κολ - Σρέντερ σε βάρος ηγετικών στελεχών της πρώην Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας, προκαλεί την αγανάκτηση του κάθε τίμιου πολίτη ανεξάρτητα από το πολιτικό - ιδεολογικό του πιστεύω.

Η πολιτική αυτή αποδείχνει για άλλη μια φορά την εμπάθεια και το μίσος που αντιμετωπίζονται πολιτικοί, στρατιωτικοί και δικαστικοί παράγοντες, ενός απόλυτα νόμιμου (πρώην) κράτους του ΟΗΕ που εξακολουθούν να στέκουν όρθιοι και ακλόνητοι, πιστοί στην ιδεολογία τους και τα συμφέροντα του λαού τους.

Οι κομμουνιστές, οι αντιφασίστες, οι προοδευτικοί άνθρωποι της χώρας μας, που γνώρισαν στο πετσί τους παρόμοια αντιδραστικά μέτρα, καταδικάζουν την αντικομμουνιστική πρακτική, απαιτώντας άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στη Γερμανία και την κατάργηση των αντιδραστικών νόμων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ