Κυριακή 10 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε

Με την έκδοση ενός καλαίσθητου ημερολογίου, αφιερωμένου στους Χιώτες ιερωμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και πρώτα και κύρια στον ΕΑΜίτη, πρώην μητροπολίτη Χίου, Ιωακείμ Στρουμπή, υποδέχτηκε τον καινούριο χρόνο το παράρτημα Χίου της ΠΕΑΕΑ. Εστειλε, λοιπόν, το ημερολόγιο αυτό και στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και με την ευκαιρία αυτή επανέφερε το πάγιο αίτημα της αποκατάστασης του μητροπολίτη Ιωακείμ, ο οποίος καθαιρέθηκε το 1946 από το τότε Συνοδικό Δικαστήριο - και, μάλιστα, χωρίς να του δοθεί καν η ευκαιρία της απολογίας - επειδή θαρραλέα καταδίκαζε το τρομοκρατικό όργιο των μετακατοχικών κυβερνήσεων, ενάντια στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Ελαβε, λοιπόν, ο αρχιεπίσκοπος το ημερολόγιο κι ανταπάντησε στους Χιώτες αγωνιστές: "Σας ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση του όντως αξιόλογου ημερολογίου, που εκδώσατε για το έτος 1999 και είναι αφιερωμένο στους Χιώτες ιερωμένους, που έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση 1941 - 44. Σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και ο Θεός να σας ευλογεί και να σας αγιάζει με την αγάπη του".

Για την αποκατάσταση του ΕΑΜίτη μητροπολίτη, ούτε κουβέντα. Προφανώς, κάπως έτσι καταλαβαίνει τις πρωτοβουλίες, που έχει ήδη εξαγγείλει ο αρχιεπίσκοπος, σχετικά με την ανάδειξη της συμμετοχής της Εκκλησίας στους αγώνες του λαού μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ