Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΟΤ
Εμμένει στην ιδιωτικοποίηση η κυβέρνηση

Η υπουργός Ανάπτυξης τόνισε, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλου, ότι δεν ανακαλεί τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα

Το αίτημα των εργαζομένων του ΕΟΤ να αποσυρθούν τα Προεδρικά Διατάγματα, με τα οποία μετατρέπεται ο οργανισμός σε ανώνυμη εταιρία δηλαδή ιδιωτικοποιείται, έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος, ζητώντας, παράλληλα, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των απασχολούμενων στον οργανισμό.

Η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου στην απάντησή της είπε ότι ο ΕΟΤ με τη σημερινή του δομή δεν μπορεί να υποβοηθήσει αποτελεσματικά την προώθηση του τουρισμού της χώρας μας και γι' αυτό μεταφέρονται οι αρμοδιότητές του στο υπουργείο και δημιουργούνται δύο ανώνυμες εταιρίες. Ο ΕΟΤ μετατρέπεται σε οργανισμό μάρκετινγκ και προβολής της χώρας με τη μορφή ανώνυμης εταιρίας. Ισχυρίστηκε δε ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι πλήρως διασφαλισμένα"δε χάνει κανένας τη θέση του, δεν αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις και θα έχουν επιπτώσεις στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα".

Ο Μ. Κωστόπουλος υπογράμμισε ότι παρά τα όσα ισχυρίζεται η υπουργός για διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων οι τελευταίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις πράγμα που σημαίνει ότι δεν αισθάνονται καθόλου σίγουροι για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Στο σημείο αυτό ο βουλευτής υπενθύμισε τη διαβόητη "χάρτα των κοινωνικών δικαιωμάτων" της ΕΕ, η οποία ψευδεπίγραφα μιλούσε για τα κοινωνικά δικαιώματα, αλλά όπως φαίνεται και από την περίπτωση της ιδιωτικοποίησης του ΕΟΤ και το συνακόλουθο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, η "χάρτα" κατέληξε να είναι ένα "χαρτί για τα σκουπίδια". Τέλος, ζήτησε να ανακληθούν τα Προεδρικά Διατάγματα, ο ΕΟΤ να μείνει στο δημόσιο και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και η κοινωνική και ασφαλιστική τους πρόνοια.

Στη δευτερολογία της η Β. Παπανδρέου είπε ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσει τα Προεδρικά Διατάγματα και επιβεβαιώνοντας έμμεσα τους φόβους των εργαζομένων είπε ότι ο ΕΟΤ δεν "είναι για να εξυπηρετεί τους εργαζόμενους, αλλά για να εξυπηρετεί την τουριστική πολιτική", ενώ τόνισε ότι "κάποιοι θα ξεβολευτούν από τον τρόπο που έχουν μάθει να λειτουργούν μέχρι σήμερα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ