Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Στους χώρους της Παιδείας για την ειρήνη

Ενόψει του Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ, η Επιτροπή Ειρήνης απευθύνεται, με δημοψήφισμα, στους αγωνιζόμενους μαθητές των σχολείων της πόλης

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία πήρε η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου,για να συνδέσει την πάλη του κινήματος ειρήνης με τους χώρους της εκπαίδευσης και ενόψει του Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ, που προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα. Σε σύσκεψη με φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας έγινε ενημέρωση για το Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ και ανταλλάχτηκαν πλούσιες εμπειρίες για τις επαφές που είχε το φιλειρηνικό κίνημα με όλα τα σχολεία της πόλης και μεταφέρθηκαν οι προβληματισμοί του μαθητικού κινήματος. Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε η διοργάνωση Δημοψηφίσματος για την Ειρήνη,στα σχολεία της περιοχής.

Η Εύη Λειβαδά,πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κερατσινίου, μας είπε σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή: "Αποφασίστηκε να γίνει Δημοψήφισμα μεταξύ μαθητών και μαθητριών των 7 Γυμνασίων και των 3 Λυκείων της πόλης και να απαντήσουν τα παιδιά σχετικά με επίκαιρα ζητήματα της ειρήνης και τις θέσεις που εμείς αναπτύσσουμε ως κίνημα ειρήνης. Ετσι μοιράστηκαν γύρω στις 3.000 έντυπα σε όλα τα σχολεία. Οι μαθητές αποδέχτηκαν το δημοψήφισμα μ' ενθουσιασμό μέσα στην αγωνιστική διάθεση των ημερών. Ηδη, δύο σχολεία υπερψήφισαν τις θέσεις μας και ετοιμάζουν να στείλουν τα μηνύματά τους στο Συνέδριο. Πρόκειται για μηνύματα βγαλμένα από την ψυχή και τις ανησυχίες των παιδιών".

Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα, που συνεχίζεται με επιτυχία, περιλαμβάνει ερωτηματολόγιο με 7 ερωτήσεις, σχετικά με τη σχέση των πολέμων με τα οικονομικά συμφέροντα, την ευθύνη του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, το ρόλου του σημερινού ΟΗΕ και την προοπτική του φιλειρηνικού αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, οι μαθητές συνδέουν τους αγώνες τους ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του υπουργείου Παιδείας με τους αγώνες του φιλειρηνικού κινήματος για μια ειρηνική και δίκαιη κοινωνία.

Επίσης στα μηνύματά τους οι μαθητές σημειώνουν ανάμεσα στα άλλα: "Ο αγώνας για ειρήνη αφορά άμεσα το μέλλον μας", "Ειρήνη δεν είναι το άθλιο εκπαιδευτικό μας σύστημα" και "Μαζί στους αγώνες για ειρήνη και παιδεία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ