Σάββατο 16 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΟ "Ρ"
Για να φθάσει η Διακήρυξη για τις ευρωεκλογές παντού

Μεγάλους στόχους για τη διακίνηση του Κυριακάτικου "Ρ" με τη Διακήρυξη του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, θέτουν οι οργανώσεις του Κόμματος

Στον υπερδιπλασιασμό της κυκλοφορίας του "Ρ" στοχεύει η Κομματική Οργάνωση Πειραιά οργανώνοντας, αύριο Κυριακή, μεγάλη εξόρμηση των κομμουνιστών και των κνιτών στην πόλη με το "Ρ" για τη διακίνηση και της Διακήρυξης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές. Ολες οι ΚΟΒ και οι κνίτικες οργανώσεις αφού συζήτησαν, έχουν οργανώσει την εξόρμηση του "Ρ" που περιλαμβάνει όλους τους χώρους που ζουν και δρουν εργαζόμενοι.

Στα πλαίσια αυτά "συνεργεία" συντρόφων με το "Ρ" στο χέρι, σκοπεύουν να επισκεφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια για να δώσουν "Ριζοσπάστη" με τη διακήρυξη του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, αλλά και να συζητήσουν για τις θέσεις του Κόμματος σ' όλα τα ζητήματα και ιδιαίτερα για την παιδεία. Θα στηθούν, επίσης, τραπέζια σε στέκια του κυριακάτικου παζαριού στον Πειραιά, στο σταθμό και στο λιμάνι όπου θα διατίθεται ο "Ρ". Αλλα συνεργεία συντρόφων θα επισκεφθούν καράβια και άλλους χώρους όπου βρίσκονται ναυτεργάτες, ενώ θα γίνει εξόρμηση και στα νοσοκομεία της περιοχής που θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στην τοπική ζώνη, στο λιμάνι.

Οπως μας είπε ο Γραμματέας της ΚΟΠ Σ. Κωτσαντής, οι κομμουνιστές βλέπουν την πανεξόρμηση σαν μια καμπάνια για τη διάδοση του "Ρ" και για τις ευρωεκλογές. Πιστεύουμε ότι με τη δουλιά που έχει κάνει η οργάνωσή μας και γενικότερα το Κόμμα για τις εξελίξεις στην ΕΕ και την αποκάλυψη των συνεπειών, ο κόσμος περισσότερο από ποτέ πιστεύει στο ΚΚΕ. Οι συνέπειες από την πολιτική αυτή της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση ιδιαίτερα για τους ναυτεργάτες είναι ήδη βαρύτατες και θα γίνουν χειρότερες με την άρση του καμποτάζ, με το φούντωμα της ανεργίας. Η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη συρρικνώνεται αφού δεν υπάρχουν μέτρα για την ενίσχυση της ντόπιας παραγωγικής δραστηριότητας, ενώ οι εφοπλιστές φτιάχνουν καινούρια καράβια π.χ. στα γερμανικά ναυπηγεία.

Με αφορμή τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των μαθητών αλλά και τη δημοσίευση της ομιλίας της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή για την παιδεία, αξιοποιούμε την ευκαιρία της διακίνησης του "Ρ" για την επαφή μας με τους εργαζόμενους και για συσκέψεις με φίλους και άλλους εργαζόμενους που θέλουν ν' ακούσουν και να συζητήσουν για τις θέσεις μας, τις θέσεις του ΚΚΕ.

Εξόρμηση στην Αν. Μακεδονία - Θράκη

Με ενθουσιασμό και σοβαρή οργανωτική δουλιά οι οργανώσεις του ΚΚΕ στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη ετοιμάζονται να μπουν στη μάχη της πανεξόρμησης για τη διακίνηση του "Ριζοσπάστη" την Κυριακή. Με στόχο να ξεπεράσουν τις 3.000 φύλλα, οι οργανώσεις, τα μέλη, οι κνίτες, οπαδοί και φίλοι του Κόμματος στους Νομούς Εβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Δράμας είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν σπίτι, μαγαζί, εργαστήριο, χωριό που να μην επισκεφθούν με τον κυριακάτικο "Ρ" στο χέρι.

Ο σκοπός είναι να φθάσει η φωνή του Κόμματος και ιδιαίτερα η διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές σε κάθε πατριώτη, εργάτη, αγρότη, μαθητή φοιτητή, επαγγελματοβιοτέχνη, σε κάθε γωνιά των ακριτικών αυτών νομών με τα οξυμένα προβλήματα, τις μεγάλες ανάγκες, τις αγωνίες, τους έντονους προβληματισμούς. Οι αγωνιστές με το "Ρίζο" στο χέρι θα "οργώσουν" κυριολεκτικά την περιοχή από τα λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, μέχρι τα καπνοχώρια της Ξάνθης και της Κομοτηνής και τα ορεινά χωριά της Δράμας. Πάνω από 1.000 φύλλα σχεδιάζουν να δώσουν στην Καβάλα κι άλλα τόσα στον Εβρο. Επιδιώκουν ν' ανοίξουν ένα ζωντανό διάλογο με το λαό και διαύλους επικοινωνίας για την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που γι' αυτά θα κληθεί ο λαός να ψηφίσει στις ευρωεκλογές του Ιούνη. Των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του ζωή ο λαός και που η λύση τους περνά μέσα από τον δρόμο της δικής του δραστηριοποίησης και παρέμβασης, το δρόμο της δικής του στράτευσης στον αγώνα για να γίνει ο ίδιος νοικοκύρης στον τόπο του.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, εξόρμηση θα πραγματοποιήσει και η οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ στα χωριά της επαρχίας Λαγκαδά, την Κυριακή. Οι κνίτες φιλοδοξούν να έρθουν σε επαφή όσο γίνεται με περισσότερο κόσμο και τα προβλήματά του στα χωριά της επαρχίας. Μιας επαρχίας που αποτελεί την πιο υποβαθμισμένη περιοχή του νομού και όπου τα προβλήματα περισσεύουν και η ζωή των ανθρώπων γίνεται όλο και πιο δύσκολη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ