Σάββατο 16 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέοι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΑ

Τους νέους αρχηγούς Στρατού και Αεροπορίας επέλεξε κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ. Αρχηγός ΓΕΣ ορίστηκε ο σημερινός διοικητής Α' Στρατιάς, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης και αρχηγός ΓΕΑ ο σημερινός αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Δημήτρης Λυτζεράκος.Στο Πολεμικό Ναυτικό ο αρχηγός είχε αλλάξει πριν ένα χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι ως νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στη θέση του αποχωρούντος πτέραρχου Αθανασίου Τζογάνη,έχει επιλεγεί ο σημερινός αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Μανούσος Παραγιουδάκης.Οι νέοι αρχηγοί θα αναλάβουν καθήκοντα από τις 15 του Φλεβάρη, οπότε και στη συνέχεια θα συνεδριάσει το ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) για να κάνει τις ετήσιες κρίσεις και τις ανάλογες αλλαγές στα επιτελεία.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ Κ. Παναγιωτάκης έχει γεννηθεί στο Ρέθυμνο το 1941 και αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων το 1963. Εχει εκπαιδευτεί στη Σχολή Πυροβολικού, στη Σχολή Ειδικών Οπλων Ενόπλων Δυνάμεων, στο Κέντρο Ανορθόδοξου Πολέμου, στη Σχολή Ελεγκτών Αναχαίτισης Πολεμικής Αεροπορίας, στη Σχολή Αεράμυνας Στρατού ΗΠΑ, στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Εθνικής Αμυνας. Εχει διατελέσει σε διάφορες επιτελικές θέσεις στο ΓΕΣ, επιτελάρχης της 1ης Στρατιάς, υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και ακόλουθος Αμυνας στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΑ Δ. Λυτζεράκος, γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1946 και αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων το 1968 και διατέλεσε διοικητής στην 115 ΠΜ. Εχει πετάξει σχεδόν με όλους τους τύπους των μαχητικών αεροσκαφών που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του αποφοίτησε από διάφορα σχολεία, όπως: Σχολείο Αξιωματικών Πληροφοριών, Σχολείο Αξιωματικών Ασφάλειας Πτήσεων, Σχολή Πολέμου Αεροπορίας, Ινστιτούτο Αμυνας των ΗΠΑ, Σχολή Πολέμου Αεροπορίας και είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της ΑΣΟΕΕ. Υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές θέσεις σε μονάδες της ΠΑ μέχρι υπαρχηγός του ΓΕΑ. Επίσης έχει διατελέσει αεροπορικός ακόλουθος στις ΗΠΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μ.Σοφικίτης (2003-10-19 00:00:00.0)
Ηγεσία ΝΑΤΟικής αντίληψης (2002-01-16 00:00:00.0)
Ο αντιπτέραρχος Αθ. Τζογάνης αρχηγός ΓΕΕΘΑ (1996-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ