Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ξέφυγε ο Ολυμπιακός

Ξεπέρασε το εμπόδιο της Ξάνθης και εκμεταλλεύτηκε το παραπάτημα της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια με Ηρακλή

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 15ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής. Οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν την... γκέλα της ΑΕΚ και έτσι αύξησαν τη διαφορά στους 4 πόντους. Νικηφόρα συνέχισαν και οι άλλοι διώκτες, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, ενώ σημαντική ήταν και η επικράτηση του Αρη επί του ΟΦΗ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι έγινε στους αγώνες της περασμένης Κυριακής:

Σε φουλ φόρμα ο Ολυμπιακός, αν και αγωνίστηκε στο ουδέτερο γήπεδο του Αργους, δεν είχε κανένα πρόβλημα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ξάνθης. Ενας... παρεξηγημένος παίκτης, ο Ιλια Ιβιτς, ήταν ο καλύτερος παίκτης των νικητών, ενώ από πλευράς Σκόντα το μόνο που κατάφερε είναι να μειώσει το σκορ στο 0 - 2, όμως δεν υπήρχε συνέχεια.

"Αυτοκτόνησε" η ΑΕΚ στο "Νίκος Γκούμας" με τον κακό της δαίμονα Ηρακλή. Η Ενωση βρέθηκε μέσα σε δυο λεπτά μπροστά στο σκορ με 2 - 0, όμως μετά... κάθισε και ο Γηραιός με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε στην ισοφάριση. Μάλιστα, αν ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε ακόμη και τη νίκη να πάρει. Μετά το τέλος του αγώνα ο κόσμος της ΑΕΚ αποδοκίμασε μερίδα παικτών που έφυγαν άρον άρον από το γήπεδο. Τα προβλήματα δε λένε να "αφήσουν" τους "κιτρινόμαυρους". Βαριά ήταν τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ από την ήττα κυπέλλου από τον Πανσερραϊκό, όμως έστω και δύσκολα ξεπέρασαν το εμπόδιο της Προοδευτικής στο ουδέτερο στάδιο της Καρδίτσας και διατηρήθηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ένα βαθμό πλέον πίσω από τον έτερο "δικέφαλο" της Αθήνας.

Ενας Αρης μεταμορφωμένος προς το καλύτερο και με τους νέους παίκτες στη σύνθεσή του έκανε επίδειξη δύναμης στο Βόλο κόντρα στον ΟΦΗ. Δυο από αυτούς, οι Γεωργιάδης και Κυζερίδης, σημείωσαν γκολ με το... καλημέρα. Θετικό το ντεμπούτο και του Μάριου Αγαθοκλέους.

Τέρματα, βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στη Νεάπολη ο Ιωνικός και ο Πανηλειακός. Το παιχνίδι αυτό ήταν το τελευταίο στον πάγκο της ομάδας του Πύργου για τον Γιάννη Κυράστα που παραιτήθηκε για οικογενειακούς λόγους. Τη θέση του εκτός απροόπτου θα πάρει ο Μπάμπης Τεννές, που έλυσε τη συνεργασία του με τον Πανελευσινιακό.

Επέστρεψε στις νίκες ο Πανιώνιος και με αγγλική... σφραγίδα ξεπέρασε το εμπόδιο του Εθνικού Αστέρα.

Με ηγέτη τον Γιώργου Νασιόπουλο η Καβάλα κέρδισε τη Βέροια και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Αντίθετα η "βασίλισσα" βυθίζεται.

Τέλος στη Ριζούπολη ο Απόλλωνας συνέτριψε τον Εθνικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τρία τελευταία γκολ της "ελαφράς ταξιαρχίας" σημειώθηκαν στις καθυστερήσεις του ματς! Θετικό το ντεμπούτο στον πάγκο για τον Ανδρέα Μιχαλόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ