Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολλές οι επιλογές

Ξεκινούν, σήμερα, στον Εξώστη του "Αμόρε",οι παραστάσεις του έργου "Μετά τη βροχή" του Σέρτζι Μπελμπέλ,που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Μαυρομάτη,σκηνικά - κοστούμια Νίκου Νατσούλη και σύνθεση ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου.Παίζουν: Αγγελική Δημητρακοπούλου, Μπέσυ Μάφα, Λήδα Ματσάγγου, Βαρβάρα Μαυρομάτη, Αργύρης Ξάφης, Θεμιστοκλής Πάνου, Ανέζα Παπαδοπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.Πρόκειται για μια σουρεαλιστική κωμωδία για τη μοναξιά των ανθρώπων στις σύγχρονες μητροπόλεις. Στην ταράτσα ενός ουρανοξύστη συνωστίζονται υπάλληλοι και στελέχη πολυεθνικών εταιριών για να απολαύσουν το κάπνισμα που απαγορεύεται στο κτίριο. Στο μικρό αυτό απρόσωπο, αλλά υπερυψωμένο χώρο μεταφέρεται το κέντρο του κόσμου.

  • Με το έργο της Ζ. Μπαλάσκο "Η πρεμιέρα",που πρωτοανέβηκε το 1995 στο Παρίσι με τίτλο "Η μεγάλη κραυγή του έρωτα", θα ξεκινήσει τις παραστάσεις του το θέατρο "Αθηνών",στις 4 του Φλεβάρη.Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Αναστασίου,τα σκηνικά - κοστούμια του Γιώργου Ασημακόπουλου,η επιλογή της μουσικής και των τραγουδιών του Γιώργου Παπαστεφάνου.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Τάκης Χρυσικάκος, Ζαχαρίας Ρόχας και Ρήγας Αξελός.Η υπόθεση του έργου αναπαριστά με ρεαλισμό και χιούμορ τη ζωή των θεατρίνων μπροστά και πίσω από την αυλαία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της θεατρικής παράστασης, τότε που όλα τα συναισθήματα ξεχειλίζουν. Η αλήθεια της ζωής τους και η ανασφάλεια μπαίνουν μέσα στο υπό προετοιμασία θεατρικό κείμενο, πότε σαν γόνιμες εκφράσεις ταλέντου και πότε σαν καταστροφικές εκρήξεις.
  • Μέχρι την Παρασκευή θα παίζεται στο θέατρο "Ανάλια" το έργο "Κοντσέρτο Τζίλι" του Τομ Μέρφι,που ανέβασε η θεατρική εταιρία "Οψεις",σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ασπας Τομπούλη,σκηνικά Βαλεντίνο Μαρένγκο,κοστούμια Χριστίνας Παπούλια και σύνθεση ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου. Παίζουν: Κυριάκος Βελισσάρης, Μανώλης Γιούργος και Μαίρη Χήναρη.
  • Στο θέατρο "Πολύτεχνο" μετακόμισε η "Ιλιάδα" από τον "Φούρνο",όπου παρουσιάστηκε με επιτυχία. Στο θέατρο "Πολύτεχνο", λοιπόν, κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι, δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός ξετυλίγουν το δίχτυ που μέσα του οι πρώτοι Ελληνες, μαζί με τους Θεούς τους, μάχονται, γλεντούν, συλλογίζονται, αγαπούν και αποκαλύπτουν τα πρώτα βήματα της ανθρωπότητας. Η μετάφραση είναι των Ν. Καζαντζάκη και Ι. Κακριδή,η σκηνοθεσία του Αργύρη Παυλίδη.Παίζουν: Χάρης Εμμανουήλ και Αργυρώ Λούπη.Η μουσική και η ζωντανή εκτέλεση είναι του Νίκου Μενουδάκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ