Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Κορόνες" και ερωτηματικά

Κορόνες καταγγελίας, χτες, προς τη διεύθυνση της Λυρικής Σκηνής από τον λυρικό τραγουδιστή Τζον Μοδινό, που ορμώμενος, όπως είπε, από το "ενδιαφέρον και την αγάπη του για την ΕΛΣ", της οποίας είχε διατελέσει διευθυντής την περίοδο '80 - '83, ενώ είχε υποβάλει υποψηφιότητα για την ίδια θέση πριν δύο χρόνια, έκανε λόγο για σπατάλες, αδιαφάνεια και προχειρότητα. Επίσης, αμφισβήτησε τον τρόπο λειτουργίας του λυρικού θεάτρου, καθώς "λειτουργεί χωρίς Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας, ο οποίος έπρεπε να έχει υπογραφεί από τον Ιούνιο του '95" (σ. σ. αυτό βεβαίως αφορά στο ΥΠΠΟ).

"Παρακαλώ, είπε, τη διεύθυνση να δώσει στη δημοσιότητα το ποσό επιχορήγησης του ΥΠΠΟ, το ποσό εξόδων, τα έσοδα από την καλλιτεχνική δραστηριότητα και τον "καθαρό" αριθμό εισιτηρίων, τον προϋπολογισμό των παραστάσεων". Μαζί με τον πρώην μονωδό της ΕΛΣ, Βασ. Φακίτσα, υποστήριξαν ότι οι εργαζόμενοι της Λυρικής δεν αντιδρούν γιατί δόθηκαν στους εκπροσώπους τους αυξημένες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ενώ μίλησαν για σκανδαλώδεις αμοιβές των διευθυντών.

Αν και το όψιμο ενδιαφέρον των δύο καταγγελλόντων δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, όπως και οι προθέσεις τους, θεωρούμε ότι θα έπρεπε να απαντήσουν οι αρμόδιοι και δη ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ