Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ωριμη ζωγραφική δημιουργία

Νεκρές φύσεις, τοπία και προσωπογραφίες, υφαίνουν το ζωγραφικό ιστό της δεύτερης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Κωνσταντίας Αδαμοπούλου,που παρουσιάζεται έως τις 30 Ιανουαρίου στην αίθουσα τέχνης "Ανεμος" (Κυριαζή 36, Κηφισιά). Σε εποχές αμφισβήτησης του κλασικού από διάφορες τάσεις και ρεύματα, η καλλιτέχνης εξακολουθεί να πιστεύει ότι το σχέδιο και το χρώμα είναι αναντικατάστατα. Αρνείται να υποκύψει στη λογική των μεταμοντέρνων εικαστικών παρεμβάσεων, θυσιάζοντας την παραδοσιακή αισθητική στο βωμό μιας ακαθόριστης "ανάγκης" για πρωτοτυπία.

Η αντίληψή της για τη ζωγραφική διαχέεται σε ολόκληρο το έργο της: από την επιλογή των θεμάτων στην καθαρότητα της σύνθεσης, από την αυστηρότητα του σχεδίου στην αρμονία των χρωμάτων. Η αντίληψη αυτή αποτυπώνεται ακόμη και στα υλικά που χρησιμοποιεί: λάδι, παστέλ, κάρβουνο ή μολύβι σε πανί ή σε χαρτί.

Οπως σημειώνει η ιστορικός τέχνης Μυρτώ Παινέση - Καλογερά "Η ζωγραφική της Κωνσταντίας Αδαμοπούλου είναι απέριττη, λιτή και άμεση... Ενδιαφέρεται να αποκρυσταλλώσει και να αποτυπώσει την αρμονία και τη γαλήνη της φύσης, είτε πρόκειται για τοπία, είτε για νεκρές φύσεις, καθώς και τη χαρά της ζωής, όπως αυτή καθρεφτίζεται μέσα από τον αρμονικό συνδυασμό των χρωμάτων και από τις φωτοσκιάσεις των αντικειμένων που έχει επιλέξει να αποδώσει. Μια ελαφρά μελαγχολική διάθεση στα πορτρέτα της δεν αναιρεί τη γενικότερη ευφορία που αισθανόμαστε, αντικρίζοντας τα έργα της. Σ' αυτό το άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα, συμβάλλουν, οπωσδήποτε, τα υλικά που χρησιμοποιεί για να εκφράσει τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες, η αυστηρή οργάνωση του σχεδίου, αλλά και η καθαρότητα της σύνθεσης. Ολα τα παραπάνω στοιχεία συνθέτουν μια πολύ προσωπική και ώριμη ζωγραφική δημιουργία που υπόσχεται πολλά για το μέλλον".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ