Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Μόνο στον αγώνα η δικαίωση

Βουλευτές της Κρατικής Δούμας καλούν τους απόμαχους της δουλιάς και τους βετεράνους πολέμου στη μαζική πάλη

ΜΟΣΧΑ (Ανταπόκριση Ν. ΓΚΑΡΙΦΟΥΛΙΝΑ).-

Βουλευτές της Κρατικής Δούμας με επιστολή τους κάλεσαν τους βετεράνους του πολέμου και τους απόμαχους της δουλιάς να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του αγώνα για τα δικαιώματά τους, αφού οι ίδιοι εξάντλησαν όλες τις συνταγματικές δυνατότητες. Οι βουλευτές Τεϊμουράζ Αβαλιάνι (Κουζμπάς) της Βουλευτικής Ομάδας "Ναροντοβλάστιε", Αλμπέρτ Μακασόφ (Σαμάρα), Βασίλι Σαντίμπιν (Μπριάνσκ), Ιβάν Ζντακάγεφ (Σαχαλίνη), Γεβγκένι Μαξίμοφ (Σμολένσκ)- όλοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΡΟ - ο βουλευτής του ΦΔΚΡ Βίκτορ Βισνιακόφ (Μόσχα) κ.ά. απηύθυναν επιστολή στα επαρχιακά, περιφερειακά και κεντρικά Σοβιέτ των βετεράνων του πολέμου και της δουλιάς να κινητοποιηθούν για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.

Στη διάρκεια του 1998 οι βουλευτές, η Επιτροπή της Κρατικής Δούμας για την Εργασία και την Κοινωνική Πολιτική είχαν προτείνει επανειλημμένα στην κυβέρνηση, στον Πρόεδρο Μπορίς Γιέλτσιν να γίνει τιμαριθμοποίηση όλων των ειδών συντάξεων, λόγω της απότομης αύξησης των τιμών σε όλα τα προϊόντα. Το τελευταίο εξάμηνο του 1998 οι τιμές αυξήθηκαν: στα λαχανικά κατά 2 φορές, στο αλεύρι κατά 2,5 φορές, στο κρέας και και τα αλλαντικά κατά 2 φορές, στη ζάχαρη και τα ζαχαροπλαστικά είδη κατά 2-3 φορές, στο βούτυρο και το λάδι κατά 3 φορές, στα γαλοκτοκομικά προϊόντα κατά 1,5-2 φορές, στα ρούχα και τα παπούτσια κατά 2 φορές, στα φάρμακα 3-4 φορές. Παρ' όλες τις εκκλήσεις οι συντάξεις έχουν μείνει στο προηγούμενο επίπεδο. Η κυβέρνηση υπόσχεται να τις τιμαριθμοποιήσει από 1 Απρίλη 1999 μόνο κατά 12%. Στο μεταξύ οι τιμές ανεβαίνουν συνεχώς. Συντάξεις που κυμαίνονται από 320 έως 850 ρούβλια (σε σπάνιες περιπτώσεις), ενώ μόνο για τα φάρμακα χρειάζονται 150-200 ρούβλια το μήνα.

Η γενική κατάσταση των συνταξιούχων της Ρωσίας είναι καταστροφική. Επιβάλλεται να γίνει η τιμαριθμοποίηση όλων των συντάξεων, τουλάχιστον κατά 60%. Επειδή η κυβέρνηση αρνείται να το κάνει αυτό, οι βουλευτές καλούν όλους τους βετεράνους να ξεκινήσουν οργανωμένο αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους για μια αξιοπρεπή διαβίωση και για την ίδια τη ζωή και με κύριο αίτημα την τιμαριθμοποίηση των συντάξεων από 1 Απρίλη 1999 κατά 60%.Αφού τα ατομικά και συλλογικά γράμματα, οι αποφάσεις συνελεύσεων, οι εκκλήσεις προς την κυβέρνηση δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, οι βουλευτές πρότειναν να πραγματοποιηθούν το Φλεβάρη συνδιασκέψεις των βετεράνων σε πόλεις και επαρχίες, στις οποίες να εξεταστούν οι συνθήκες διαβίωσής τους, να παρθούν αποφάσεις και να γίνουν πορείες από το μνημείο των πεσόντων στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, που υπάρχει σε κάθε πόλη και επαρχιακό κέντρο, προς το κτίριο της διοίκησης. Εκεί να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και να επιδώσουν τα αιτήματά τους στον επικεφαλής της τοπικής διοίκησης. Ανάλογες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας να γίνουν σε περιφερειακό επίπεδο μέχρι τις 15 Μάρτη, στις πρωτεύουσες των περιοχών. Στις 20-21 Μάρτη 1999 να διεξαχθεί το Συνέδριο των βετεράνων στη Μόσχα και μετά τη λήξη του να πραγματοποιηθεί πορεία των βετεράνων της ευρύτερης περιοχής της Μόσχας μ' επικεφαλής τους αντιπροσώπους του Συνεδρίου από το σταθμό Λευκορωσίας προς το Κρεμλίνο και στη συνέχεια να γίνει συγκέντρωση στο Μαυσωλείο του Λένιν και να επιδοθούν στον Πρόεδρο Γιέλτσιν τα αιτήματα των βετεράνων. Τέλος, οι βουλευτές καλούν όλους, τα ΜΜΕ να υποστηρίξουν το δίκαιο αγώνα των βετεράνων για την ίδια την ύπαρξή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ