Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ
"Εντοπίστηκε";

ΑΓΚΥΡΑ.-

Τούρκοι αξιωματούχοι "έχουν εντοπίσει" τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν "σε χώρα της Μέσης Ανατολής", μετέδιδαν χτες τουρκικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά "κρατούν μυστικό" το ποια είναι αυτή, προκειμένου να υπάρξουν επαφές διαμέσου διπλωματικών καναλιών και να παραδοθεί στην Τουρκία, ώστε να δικαστεί.

Η εφημερίδα "Χουριέτ" σημείωσε ότι ο Οτσαλάν, που κρύβεται, εντοπίστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας όπου κρύβεται. Σχολίασε ότι "κατά πάσα πιθανότητα" ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ) είναι στο Ιράκ ή το Λίβανο.

Επισήμως, βέβαια, ο πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ αρνήθηκε οποιαδήποτε γνώση του πού βρίσκεται ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος της χώρας. "Κάθε λογής κουτσομπολιά και φήμες συνεχίζουν να φθάνουν" στ' αυτιά στελεχών της τουρκικής κυβέρνησης, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, "αλλά μέχρι τώρα, δεν έχουμε ουδεμία επίσημη πληροφορία. Θα σας ενημερώσω αν λάβουμε τέτοια".

Ο Οτσαλάν έφυγε από τη Ρώμη την 16η Γενάρη, μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια να κερδίσει την "πολιτική στήριξη" της Ευρώπης και να λάβει πολιτικό άσυλο. Το πού βρίσκεται έκτοτε παραμένει άγνωστο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ