Σάββατο 30 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τοπία μνήμης

Εκθεση έργων ζωγραφικής του Σπύρου Κουρσάρη,φιλοξενείται έως τις 14 Φεβρουαρίου στην αίθουσα τέχνης "Ατριον" (Τσιμισκή 94, Θεσσαλονίκη).

Οπως αναφέρει η ιστορικός τέχνης Σταυρούλα Μαυρογένη στον κατάλογο της έκθεσης: "Ο δημιουργός ζωγραφίζει πράγματα που αφορούν την προσωπική του αλήθεια, περιγράφοντας ένα περιβάλλον όπου η πραγματικότητα χάνεται μέσα στο όνειρο. Η φύση αποδίδεται σαν απόσπασμα μιας αισθητικής μνήμης, σαν θάμπωμα ενός βιώματος. Ατέλειωτοι αγροί, θάλασσες, ψηλά βουνά, μισοερειπωμένα σπίτια, συνθέτουν κομμάτια μερικών από τα έργα του. Παντού η διακριτική παρουσία του ανθρώπου, που μοιάζει περισσότερο με απουσία καθώς χάνεται θαρρείς μέσα στον ίδιο χώρο".

"... Ο καλλιτέχνης δεν κρατά μόνο τη θλίψη και την άρνηση σαν στάση ζωής. Η αντίστασή του εκφέρεται ως εσωτερική ανάγκη αλλαγής μέσω του μοναδικού τρόπου, με τον οποίο χειρίζεται τα σύμβολα τόσο του χαρταετού όσο και του αεροπλάνου. Η χρωματική του έκρηξη, ο τρόπος με τον οποίο συνθέτει το βάθος και η μελετημένα κατανεμημένη επιφάνειά του, κάνει το ζωγραφικό χώρο του να δονείται σε μια πάλη υλικού και θέματος".

Ο Σπ. Κουρσάρης γεννήθηκε το 1950 στην Κέρκυρα. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει έργα του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ δημιουργίες του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ