Σάββατο 30 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Κάρτα" στην ΕΡΤ

Στην αντίθεση και τη διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, για την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να εφαρμόσει την "κάρτα" ελέγχου παρουσίας των δημοσιογράφων "απαντά", με ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ. Κανείς δημοσιογράφος της ΕΡΤ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την κάρτα εισόδου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αντίθετα, θίγεται η αξιοπρέπειά τους, από την αναπαραγωγή φαινομένων αργομισθίας. Για το λόγο αυτό, η ΕΡΤ ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν το μέτρο. Τη "στήριξη", όμως, και του υπουργού Τύπου Δ. Ρέππα είχε η απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ. Ο Δ. Ρέππας, τόνισε, ότι οι αποφάσεις του ΔΣ πρέπει να γίνονται σεβαστές, εφόσον είναι νόμιμες.

Σε σχέση με τις καταγγελίες της ΕΣΗΕΑ για τις χαμηλές αμοιβές των δημοσιογράφων που καλούνται να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη και ο χρόνος προϋπηρεσίας, η ΕΡΤ υποστηρίζει: Αποσιωπάται ότι η αναβάθμιση των συμβασιούχων έργου έγινε με απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ και ότι έχει ήδη υπάρξει ενημέρωση πως θα ακολουθηθούν όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία και τις συλλογικές συμβάσεις.

Χτες, εξάλλου, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ είχε συνάντηση με τον υπουργό Τύπου Δημήτρη Ρέππα, ενώ σε διάβημα προς τον υπουργό Τύπου προέβη χτες και αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Α. Μανωλάκο. Και οι δύο Ενώσεις των δημοσιογράφων έθεσαν στον υπουργό το θέμα της "μη εφαρμογής" των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των 160 δημοσιογράφων που προσελήφθησαν πρόσφατα στην ΕΡΤ, καθώς και το θέμα της "κάρτας". Επανέλαβαν τη θέση τους να μην εφαρμοστεί η "κάρτα" εισόδου - εξόδου, κάτι που, όπως επισήμανε η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣΥ, ανοίγει το "δρόμο σε πρακτικές επικίνδυνες και μη συμβατές με το δημοσιογραφικό επάγγελμα". Τονίστηκε, επίσης, ότι δε θα πρέπει να γίνει "δυσμενής τροποποίηση των εργασιακών σχέσεων" των δημοσιογράφων, που εργάζονται στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ. Ο Δ. Ρέππας διαβεβαίωσε τις αντιπροσωπείες ότι δε θα προχωρήσει τίποτα, εάν προηγουμένως δεν υπάρξει διάλογος, και πως θα εφαρμοστούν οι συμβάσεις για τους 160 δημοσιογράφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ