Παρασκευή 7 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Υπονόμευση από τα μέσα!

"Πλάτες" στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις προσφέρει η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου, ανατρέποντας προηγούμενες αποφάσεις! Καταγγέλλει η "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ"

Τη στήριξη των επιλογών της κυβέρνησης, να συρρικνώσει τη ΣΟΦΤΕΞ και να την ξεπουλήσει στη συνέχεια, αντί πινακίου φακής, ανέλαβε ουσιαστικά η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου στο εργοστάσιο της Αθήνας. Ετσι, στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, αποφασίστηκε με τις ψήφους των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, να περιμένουν να ανακοινώσει η κυβέρνηση το πακέτο των "κοινωνικών μέτρων", δηλαδή των μαζικών απολύσεων!

Θεωρώντας δεδομένη την ιδιωτικοποίηση και ουσιαστικά την πορεία διάλυσης της επιχείρησης, η πλειοψηφία του ΔΣ θα συγκαλέσει εκ των υστέρων γενική συνέλευση, για να τοποθετηθούν οι εργαζόμενοι αποκλειστικά πάνω στο πακέτο αυτών των μέτρων!

Την ίδια στιγμή η επιχείρηση παραπαίει οικονομικά και το "λουκέτο" βρίσκεται προ των πυλών. Η οικονομική "ασφυξία" προκλήθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση της ιδιωτικοποίησης, με το "μπλοκάρισμα" στην εισροή χρημάτων στην επιχείρηση από την Εθνική τράπεζα. Ακόμα και η δέσμευση της κυβέρνησης(αποφάσεις δυο διυπουργικών συσκέψεων) για χρηματοδότηση της επιχείρησης με 2 δισ. δραχμές, δεν υλοποιείται, παρότι και αυτή η χρηματοδότηση, ούτως ή άλλως, δεν εξασφαλίζει τη λειτουργία της, παρά για ελάχιστο διάστημα.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα η θέση του σωματείου ήταν: "Να σταματήσει τώρα η ιδιωτικοποίηση, γιατί θα έχει καταστροφικές συνέπειες". Επίσης, σε πρόσφατη γενική συνέλευση είχε αποφασιστεί να αντιταχθούν οι εργαζόμενοι σε κάθε προσπάθεια για απολύσεις, διαθεσιμότητες ή περικοπές δικαιωμάτων. Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως η στροφή αυτή της πλειοψηφίας του σωματείου σημειώνεται μια μέρα μόλις μετά τη δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες, για να υπάρξει πακέτο "κοινωνικών μέτρων", ζητώντας, οι απολύσεις που θα γίνουν να είναι με... "κοινωνική ευαισθησία"!Στην απόφαση αυτή αντιτάχθηκαν οι σύμβουλοι της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ,καταγγέλλοντας πως η πλειοψηφία επιδιώκει να θέσει τους εργαζόμενους κάτω από εκβιαστικά διλήμματα, για να τους αναγκάσει να αποδεχτούν τις κυβερνητικές διαλυτικές και αντεργατικές επιλογές. Πρότειναν, επίσης, να συγκληθεί άμεσα η γενική συνέλευση, καταθέτοντας πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με αιτήματα: Αμεση χρηματοδότηση της εταιρίας. Υλοποίηση των εγκεκριμένων επενδυτικών προγραμμάτων. Παραμονή της επιχείρησης υπό τον έλεγχο του ΟΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ