Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ - ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ
ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ
στο πλευρό των αγροτών

Συγκεντρώσεις και πορείες αλληλεγγύης σε πολλές πόλεις της χώρας. Εκατοντάδες μαζικοί φορείς και δεκάδες συνδικαλιστές απ' όλο το πολιτικό φάσμα έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης

Οργή, αλλά και μία ψύχραιμη απόφαση - να αντιμετωπιστεί δυναμικά, μαζικά, αποκαλυπτικά, η προβοκάτσια που επιχείρησε να στήσει χτες το πρωί η κυβέρνηση για να ματοκυλίσει την αγροτική κινητοποίηση (σ.σ. τα ΕΚΑΜ είχαν το ελεύθερο να χτυπούν στο ψαχνό) - προκάλεσαν η μαζική καταστροφή εκατοντάδων τρακτέρ από τα ΕΚΑΜ, οι συλλήψεις αγροτών σ' όλη τη χώρα, οι ξυλοδαρμοί δημοσιογράφων, οι προκλητικές δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων, με πρώτο τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη. Ενα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, που απλώνεται σ' όλη τη χώρα, ήταν η άμεση απάντηση. Δυναμικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στον Αλμυρό, στη Λάρισα, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στη Λιβαδειά, στη Θεσσαλονίκη. Η αλληλεγγύη δυναμώνει - συνεχίζονται και σήμερα οι συγκεντρώσεις - καθώς το μαζικό λαϊκό κίνημα κάνει καθαρό πως δε θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να παρασύρει στον αυταρχικό κατήφορό της τα πάντα.

Απαντώντας στον ισχυρισμό του Κ. Σημίτη ότι η επίθεση στους αγρότες έγινε για να ανοίξουν οι δρόμοι, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, σημείωσε πως αυτοί που παλεύουν για ελεύθερους, πραγματικούς δρόμους στη μόρφωση και τη δουλιά, είναι αυτοί που αγωνίζονται, ενώ αντίθετα είναι η κυβέρνηση που κλείνει όλους τους δρόμους στο λαό.


ΣΕΛ.  12   -   19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ