Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλα λόγια κι άλλα έργα...

Δεν μπορούμε να αναπληρώσουμε το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών με εθνικές ενισχύσεις γιατί αυτό το απαγορεύουν οι κανονισμοί της ΕΕ, επαναλαμβάνει καθημερινά η κυβερνητική προπαγάνδα για να δικαιολογήσει την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το δίκαιο αυτό αίτημα των αγροτών. Ομως, ο υπουργός ξέχασε τι απαντούσε σε επερώτηση του ΚΚΕ στις 11.11.96 και στο επιχείρημα ότι, αντίθετα, η Γαλλία κατέβαλε εθνικές ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους.

***

"Η Γαλλία, είπε, υπέστη μια μεγάλη ζημιά από τις τρελές αγελάδες. Υπέστη μια κάμψη στην κατανάλωση του βόειου κρέατος της τάξης του40%, καταστράφηκε η κτηνοτροφία της. Ομως, η Γαλλία είχε τις δυνατότητες δημοσιονομικά και από άποψη χρέους να αναγγείλει στην ΕΕ ότι θα δώσει μια εθνική ενίσχυση. Ελάτε, εσείς λοιπόν, και πείτε μας, από πια κονδύλια θα δοθεί εθνική ενίσχυση, να το αναγγείλουμε σε σχέση με την εικόνα που έχουμε σαν χώρα! Είμαστε τελευταία χώρα σε σχέση με τα χρέη, μαζί με την Ιταλία και το Βέλγιο. Εμείς οι τρεις χώρες έχουμε αυτή την κακή εικόνα. Δεν μπορούμε να έχουμε εθνικές επιδοτήσεις λόγω της κατάστασηςστα δημοσιονομικά μας και στο δημόσιο χρέος. Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα από την κυβέρνηση", ο υπουργός το ξεκαθάρισε.

***

Ετσι, η άρνηση της κυβέρνησης να καταβάλει ενισχύσεις στο εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών της Καρδίτσας όπου η ζημιά που έχουν ξεπέρασε το 50%, δεν οφείλεται σε κοινοτικά εμπόδια αλλά στις "τρύπες του προϋπολογισμού" όπως ισχυρίζεται. Ομως, αυτές οι "τρύπες" δεν εμποδίζουν ενισχύσεις, επιχορηγήσεις και χάρισμα θαλασσοδανείων για τους εργολάβους, τους βιομηχάνους και τους τραπεζίτες.

***

Γι' αυτό οι τελευταίοι στηρίζουν με τέτοιο πάθος την κυβερνητική πολιτική και απαιτούν από την κυβέρνησή τους να δείξει πυγμή έναντι των αγροτών εξαντλώντας κάθε αυστηρότητα και χρησιμοποιώντας όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να τρομοκρατήσει τους εξεγερμένους αγρότες και να σπάσει τον αγώνα τους.

Γ. Σφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ