Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΕΣΗ ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ
Πολλαπλά έκθετη η κυβέρνηση

Κόντρα στην κυβερνητική επίθεση στα τρακτέρ, τους αγρότες και τους δημοσιογράφους, ορθώθηκε ευθύς αμέσως ένα τεράστιο κύμα λαϊκής κατακραυγής

Δεν άντεξε στον πειρασμό η κυβέρνηση και χτες το πρωί έκανε το "απονενοημένο διάβημα": Διέταξε τις ειδικές δυνάμεις καταστολής να επιτεθούν εναντίον των αγωνιζόμενων αγροτών της Θεσσαλίας, παρά το γεγονός ότι δεν είχε παραβιαστεί το όριο "ανοχής", που η ίδια έθεσε, αφού η Εθνική οδός Αθήνας - Θεσσαλονίκης παρέμεινε ανοιχτή και η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά.

Οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε μια βάναυση, τρομοκρατική επίθεση: Συνέλαβαν αδιακρίτως αγρότες και νεολαίους που βρέθηκαν εκεί για συμπαράσταση, ξεφούσκωσαν τα λάστιχα και προκάλεσαν ζημιές στα τρακτέρ που είχαν παραταχθεί στο πλάι κατά μήκος της Εθνικής οδού, αλλά και σε πιο μακρινά σημεία, στις Μικροθήβες, κακοποίησαν ακόμα και δημοσιογράφους, δημιουργώντας ένα κλίμα που θύμιζε την εποχή της χούντας. Αμεση ήταν η αντίδραση των αγροτών της Θεσσαλίας. Στα χωριά του θεσσαλικού κάμπου σήμανε συναγερμός. Χιλιάδες αγρότες βρέθηκαν στους δρόμους και άλλα τρακτέρ ξεκίνησαν για να προστεθούν σ' εκείνα που βρίσκονταν στην Εθνική οδό και σε άλλους κόμβους. Στον αγώνα βγαίνουν και αγρότες από τη Μακεδονία και άλλες αγροτικές περιοχές της χώρας, δημιουργώντας ένα ατσάλινο αγροτικό μέτωπο κατά της κυβερνητικής τρομοκρατικής επίθεσης.

Ταυτόχρονα ένα τεράστιο κύμα έντονης λαϊκής διαμαρτυρίας ξέσπασε σ' ολόκληρη τη χώρα. Μεγάλες συγκεντρώσεις συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στον αγώνα της αγροτιάς πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στον Αλμυρό, στις πρωτεύουσες των θεσσαλικών νομών και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στο παλλαϊκό μέτωπο διαμαρτυρίας εναντίον του κυβερνητικού αυταρχισμού συμμετέχουν, με τον τρόπο τους, ακόμα και αστυνομικοί, όπως δείχνουν οι ανακοινώσεις της Ενωσης Αστυνομικών Μαγνησίας και η μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση του ωραρίου εργασίας, που υπέβαλε η Ενωση Αστυνομικών Λάρισας.

Η χτεσινή κλιμάκωση της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον των αγροτών, δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με μια πανικόβλητη και επικίνδυνη κυβέρνηση, με ολοκληρωτική αντιδημοκρατική λογική και συμπεριφορά, που θεωρεί το λαό εχθρό της.

Μια κυβέρνηση που δεν είναι ικανή να αντιληφθεί πως τα προβλήματα των αγροτών και των άλλων εργαζομένων που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της, δε λύνονται με τα ΜΑΤ και τη δικαστική τρομοκρατία.

Μια κυβέρνηση που μέρα με τη μέρα χάνει το όποιο λαϊκό έρεισμα έχει και έκθετη απέναντι στο λαό προσπαθεί απεγνωσμένα να διασωθεί, καταφεύγοντας συνεχώς σε πιο αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθόδους διακυβέρνησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θεριεύουν τα μπλόκα! (1999-02-11 00:00:00.0)
Δεν πέρασε η τρομοκρατία (1997-02-02 00:00:00.0)
Αγώνας μέχρι τη νίκη (1997-01-31 00:00:00.0)
Πανελλαδικός αγωνιστικός συναγερμός (1997-01-28 00:00:00.0)
Μια νέα κινητοποίηση αρχίζει (1997-01-17 00:00:00.0)
"Μόνο νικητές θα φύγουμε" (1996-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ