Τρίτη 11 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Αιματηρό επεισόδιο στο Μόσταρ

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-

"Δυνατή κλοτσιά" στις προσπάθειες για αρμονική συμβίωση μουσουλμάνων και Κροατών στην ταραγμένη βοσνιακή πόλη Μόσταρ, έδωσε χτες το αιματηρό επεισόδιο που εκδηλώθηκε από αντιπαράθεση Κροατών και μουσουλμάνων σε κοιμητήριο του κροατικού τομέα της πόλης.

Σύμφωνα με κροατικά μέσα ενημέρωσης και τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ιβάνκο, ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλοι 21 τραυματίστηκαν (ορισμένοι σοβαρά), όταν μία ομάδα Μουσουλμάνων, που πήγε για προσκύνημα σε κοιμητήριο που βρίσκεται στον κροατικό τομέα του Μόσταρ, βρέθηκε αντιμέτωπη με ομάδα Κροατών. Οι Κροάτες άρχισαν να πετροβολούν τους μουσουλμάνους επισκέπτες, ώσπου έβαλαν εναντίον τους με πυροβόλα όπλα. Τα επεισόδια γενικεύτηκαν όταν στον τόπο του περιστατικού έφθασαν και μέλη των κροατικών ειδικών δυνάμεων καταστολής των ταραχών, που επίσης απαγόρευσαν στους μουσουλμάνους την είσοδό τους στο νεκροταφείο.

Λίγες ώρες μετά, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι αύξησε τις περιπολίες της πολυεθνικής δύναμης στο Μόσταρ, καθώς λίγες μέρες πριν το περιστατικό είχαν σημειωθεί διαδοχικές αλλά αναίμακτες εκρήξεις βομβών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ