Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ
Οργιάζουν οι εργολαβίες

Ανακοίνωση - καταγγελία των Πτυχιούχων Μηχανικών της επιχείρησης

Σοβαρές καταγγελίες για τη σαλαμοποίηση της ΔΕΗ και την παραχώρηση σε εργολάβους σημαντικών δραστηριοτήτων της επιχείρησης δημοσιοποίησε χτες ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικής ΕΚΠ/ΣΗΣ της ΔΕΗ. Με ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι η συμμετοχή των εργολάβων σε έργα της ΔΕΗ στη Διεύθυνση Αττικής έχει αυξηθεί σε σχέση με το 1995 κατά 50%, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι τα έργα λυμαίνεται συγκεκριμένη ομάδα εργολάβων με αδιαφανείς διαδικασίες και άτυπες συμφωνίες.

Εκτός από τα παραπάνω - σημειώνεται στην ανακοίνωση - όλοι αυτοί που απομαστεύουν τις αρμοδιότητες της Επιχείρησης ανεβάζουν ταυτόχρονα και το κόστος των έργων, αφού οι αναθέσεις γίνονται μέσα από συμφωνίες "κυρίων" εκ περιτροπής στους ίδιους εργολάβους.

Τελευταία, η Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής απαγόρευσε τις επιβλέψεις στους εργολάβους από το προσωπικό της επιχείρησης τις ημέρες των αργιών (Σάββατο και Κυριακή) με το πρόσχημα της εξοικονόμησης πόρων. Ετσι, δεν υπάρχει επίβλεψη και οι πιστοποιήσεις πραγματοποιούνται από τους ίδιους τους εργολάβους(!) με αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την ακρίβεια των πιστοποιουμένων ποσοτήτων να διαπιστώνονται κακοτεχνίες που δημιουργούν κινδύνουςακόμα και για την ασφαλή λειτουργία του συστήματος.

Τέλος, στην ανακοίνωση - καταγγελία, επισημαίνονται οι ευθύνες της Διοίκησης που αφήνει τους εργολάβους να αναπτύσσουν δραστηριότητες που είναι αρμοδιότητα της επιχείρησης, αφού εκτός των άλλων διαπιστώνεται ότι δε γίνεται ούτε αυτή η περίφημη οικονομία, καθώς οι εργαζόμενοι δε θα αμειφθούν υπερωριακά, αλλά θα τους χορηγηθεί μόνο "ρεπό" αν εργαστούν τις αργίες. Ο σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών της ΔΕΗ καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν θέση στις παραπάνω καταγγελίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ