Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Να μετεγκατασταθούν οι εταιρίες πετρελαιοειδών

Ερώτηση - καταγγελία του Κόμματος στη Βουλή, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Πέραμα

Παρέμβαση για τη μετεγκατάσταση των πετρελαιοειδών που βρίσκονται στο Πέραμα και έχουν βάλει, ήδη, σε κίνδυνο το λαό της περιοχής έκανε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του Κόμματος Στρατής Κόρακας.Στο κείμενο της ερώτησης που απευθύνεται στην υπουργό Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου, τονίζονται τα εξής:

"Παρά τις κινητοποιήσεις του λαού του Περάματος, μετά το τραγικό ατύχημα στην EL PETROL, που έβαλε σε κίνδυνο ολόκληρο το Πέραμα και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, ελάχιστα βήματα έχουν γίνει προς την κατεύθυνση εφαρμογής της μοναδικής βιώσιμης λύσης, τη μετεγκατάσταση των πετρελαιοειδών και την κατασκευή του δεύτερου δρόμου. Οπως καταδεικνύει η μελέτη της "Ασπροφώς", καθώς και επιστημονικοί φορείς, η μοναδική λύση για το Πέραμα, αλλά και για τις ίδιες τις εταιρίες είναι η μετεγκατάστασή τους. Μέχρι σήμερα δεδομένα είναι μόνο οι κυβερνητικές υποσχέσεις και η ανακολουθία λόγων και έργων, αφού έχει επιτραπεί η λειτουργία νέας εταιρίας της ΕΤΕΚΑ με αποκλειστική ευθύνη του τότε υπουργού Βιομηχανίας που της χορήγησε άδεια.

Ερωτάται η κα υπουργός:

  • Θα υπάρξει άμεσα οριστική επιλογή του χώρου υποδοχής των εταιριών πετρελαιοειδών και τελική χωροθέτηση; Θα δημιουργηθεί φορέας μετεγκατάστασης;
  • Θα θεσμοθετηθεί η Επιτροπή Ελέγχου των εγκαταστάσεων για όσο χρόνο παραμένουν στο Πέραμα;
  • Πότε θα δημοπρατηθεί και πότε θα ξεκινήσει ο δεύτερος δρόμος;
  • Ποια μέτρα θα παρθούν, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των δεξαμενών, όπως προβλέπει ο νόμος;".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ