Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
1 Καταδικάστηκε ο Αρης

Τιμωρήθηκε για τον αγώνα με Αθηναϊκό και κατρακύλησε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας

Στο χείλος της καταστροφής βρίσκεται πλέον ο Αρης. Χθες ο αναπληρωτής αθλητικός δικαστής (α.δ.), Θεοχ. Γρηγορίου, τον τιμώρησε με αφαίρεση τριών βαθμών και κατακύρωσε το παιχνίδι με τον Αθηναϊκό (που δεν έγινε ποτέ, αφού δεν προσκομίστηκαν τα δελτία των Θεσσαλονικέων) υπέρ της Βυρωνιώτικης ομάδας. Τώρα οι "κιτρινόμαυροι" του βορρά είναι στην προτελευταία θέση με 16 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον αθλητικό δικαστή η αμέλεια των φιλοξενουμένων "προέκυψε και συνίσταται" από τα παρακάτω: "Κανένας άνθρωπος της ΠΑΕ Αρης δε μερίμνησε για την ασφαλή μεταφορά των δελτίων αθλητικής ιδιότητας και υγείας. Δεν έπρεπε να έχουν αποθηκευτεί στον χώρο αποσκευών του λεωφορείου. Ο βαθμός της αμέλειας επιτείνεται με κλιμάκωση προς το βαρύτερο απ' το γεγονός ότι ήταν γνωστό πως το λεωφορείο θα εκτελούσε άλλο δρομολόγιο. Απ' τη βιντεοκασέτα προέκυψε ότι πράγματι ξεχάστηκαν στο λεωφορείο, όπως δηλώνει ο Θ. Ζελελίδης. Δεν είχαν φροντίσει οι υπεύθυνοι να εκδώσουν επικυρωμένα αντίγραφα".

Απ' την ΠΑΕ Αρης, που θα καταθέσει έφεση, οι αντιδράσεις ήταν μάλλον αναμενόμενες. Ο πρόεδρος Λ. Γράντας έκανε λόγο για φόβο του αθλητικού δικαστή "ν' αποδώσει δικαιοσύνη", ενώ κατά την άποψή του "στηρίχτηκε μόνο σε ανυπόστατα δημοσιεύματα".

Ο Ρότσα παραδέχτηκε πως ήλπιζε σε διαφορετική ποινή και αναγνώρισε ότι τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Οι φίλαθλοί του θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας μετά τον αγώνα μπάσκετ με τον Απόλλωνα Πάτρας και παραστάσεις στους πολιτικούς της Μακεδονίας. Επίσης απειλούν με αποκλεισμό του αεροδρομίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ